Військовий з Луцька за «відмазування» призовників від армії відбувся штрафом
Волинь

Військовий з Луцька за «відмазування» призовників від армії відбувся штрафом

10 листопада 2021, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

Військовий з Луцька, який взяв хабар від призовника за те, що він допопможе останнього отримати довідку про непридатність для військової служби за станом здоров'я, заплатить штраф у сумі 51 тис. грн.

Таке рішення ухвалив Горохівський районний суд.

За 1200 доларів водій луцького центру комплектування і соцпідтримки Вадим П. обіцяв повпливати на членів лікарської комісії, аби вони визнали призовника непригодним для служби в лавах Збройних сил України. Чоловіка викрили після отримання другого траншу.

Як ми повідомляли, водій луцького районного центру комплектування та соціальної підтримки Вадим П. запропонував призовникові заплатити хабар, аби не йти на службу. За 1200 доларів чоловік обіцяв повпливати на членів медичної комісії, аби ті визнали юнака непридатним для військової служби за станом здоров'я.

Вже 21 вересня йому надіслали на картку 13,7 тис. грн. І саме після отримання другого траншу військового затримали працівники СБУ.

У суді обвинувачений повністю визнав свою провину. Суддя визнав чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 369-2 ККУ (прийняття неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення). Санкція статті передбачає як штраф, як і ув'язнення від двох до п'яти років. Втім, Вадим П. обійшовся лише штрафом у 51 тис. грн. Зазначимо, що відсторонення від роботи ця стаття не передбачає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися