Затримання на хабарі депутата Валентина Кошельника: що кажуть у Волиньраді та фракції
Україна

Затримання на хабарі депутата Валентина Кошельника: що кажуть у Волиньраді та фракції

14 вересня 2023, 11:26
0
0
Сподобалось?
0

Депутата Волинської облради Валентина Кошельника відсторонять від посади директора Володимирського спортивного ліцею через затримання 12 вересня під час одержання хабара у сумі 35 тисяч доларів США.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. З його слів, ліцей підпорядковується обласній раді, 14 вересня має відбутися засідання комісії. "Ми його відстороняємо від займаної посади", — сказав Недопад.

Правоохоронці затримали Кошельника 12 вересня біля стадіону у місті Володимир, розповів Суспільному директор місцевої ДЮСШ Олег Мельник.

"Тут матч був жіночий чемпіонат, це їхня команда "Ладомир". Після того матчу стояли там три машини, щось там стояли, розмовляли і потім вони поїхали", — зазначив директор дитячо-юнацької спортивної школи.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Наразі обранцю оголосили підозру. Йдеться про зловживання впливом і отримання неправомірної вигоди. У разі доведення вини затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

13 вересня на роботу в ліцей Валентин Кошельник не прийшов. Журналісти намагалися зв'язатися із ним телефоном, але номер обранця наразі не доступний.

Що кажуть у фракції

Валентин Кошельник — член фракції "За майбутнє" у Волинській обласній раді. Журналісти звернулися за коментарем до керівника фракції Ігоря Леха. З його слів про виключення депутата з лав партії поки не йдеться.

"Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення", — зазначив Ігор Лех у телефонній розмові і додав, що засуджує корупцію.

Обшуки у Володимирі

Після затримання Кошельника правоохоронці також провели обшуки у приміщенні Володимирської міської ради, місцевому ЦНАПі та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Як обшуки коментують володимирські посадовці — у відео:


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися