Повідомили, де у Луцьку збудують льодову арену
Волинь

Повідомили, де у Луцьку збудують льодову арену

21 січня 2022, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку збудують ще одну льодову арену. Відомо, що розміститься нова локація на вулиці Глушець – на місці колишнього іподрому. До слова, звести арени хочуть не тільки на Волині, а в 19 містах України. На все передбачають п’ять мільярдів чотириста тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Нині на Волині є одна крита ковзанка – “Снігова королева” у Луцьку. Її збудували у 2007, ще через рік зробили дах. У Луцьку за будівництво льодового палацу не бралися би, адже це дуже затратно. Ідея прийшла зі столиці. В рамках “Великого будівництва” планують звести 19 сучасних льодових майданчиків в Україні. Серед міст і Луцьк. Майже все – за державний кошт, 10% – співфінансування з обласного бюджету. За словами директора департаменту сім’ї, молоді і спорту Луцькради Володимира Захожого, це близько 150 мільйонів на арену в Луцьку. Тож відмовитися від такої пропозиції, кажуть, було би гріхом. Усього ж у льодові палаци інвестують 5 мільярдів 400 тисяч гривень.

Місце для нової арени, колишній іподром, зараз обстежують геологи. Вони мають дослідити якість ґрунту і зробити висновок: підходить він для такого будівництва чи ні.

До слова, якщо велику арену із 450 місцями для глядачів зведуть, її утримання та обслуговування впаде на плечі міста. Такий об’єкт потягне в середньому мільйон у місяць. Тому на льодовій арені треба буде якось заробляти. Тому, кажуть, будуть всіляко популяризувати та розвивати хокей на Волині. А ще започатковувати нові види спорту: наприклад, фігурне катання чи перегони на ковзанах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися