У Луцьку археологи знайшли фрагменти кераміки скіфських часів
Волинь

У Луцьку археологи знайшли фрагменти кераміки скіфських часів

23 січня 2022, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на території колишньої історичної садиби на вулиці Ярощука, 12 археологи відшукали старожитності ранньомодерного, пізньосередньовічного та давньоруського часу. 

Про це повідомив науковий співробітник охоронної археологічної служби України Віктор Баюк.

За його словами, археологічно, згідно чинного Історико-архітектурного опорного плану міста Луцька, ця територія відноситься до Зони охорони археологічно цінного культурного шару ІІ категорії. 

"Двома розвідковими шурфами було прослідковано первісну топографію ділянки, стратиграфію культурного шару, виявлено матеріали ранньомодерного, пізньосередньовічного та давньоруського часу", - пише науковець. 

Справжнім відкриттям стали фрагменти кераміки ранньозалізного часу, майстерно реставровані до цілих форм. Знахідки, ймовірно, належать скіфського періоду, що датується серединою І тисячоліття до нашої ери.

"Наступні дослідження ще попереду, однак на даний час підтверджено заселення первісного вододільного пагорба між Стиром та Сапалаївкою та необхідність археологічного супроводу робіт в межах історичного ядра міста Луцька", - додав науковець. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися