Уряду пропонують відновити виробництво плавучих санітарних ЛуАЗів
Волинь

Уряду пропонують відновити виробництво плавучих санітарних ЛуАЗів

5 травня 2022, 10:08
0
1
Сподобалось?
1

Всеукраїнська Асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) направила ініціативу Кабінету міністрів щодо відновлення виробництва військових автомобілів марки ЛуАЗ.

Про це генеральний директор ВААІД Олег Назаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, технічна документація на ЛуАЗ-967 збереглася, тому можна відновити його виробництво на сучасній агрегатній базі.
«ВААІД надіслала пропозиції в уряд розглянути можливість відновлення виробництва автомобілів ЛуАЗ для ЗСУ( техдокументація ж збереглась) або уповноважити на переговори з іноземними автозаводами на передачу Україні обладнання для виробництва старих моделей авто-пікапів 4х4 , наприклад, Toyota HILUX! Як змінює людей війна! Автоімпортер лобіює автопром в Україні!», – написав Назаренко.
У 1975 році Луцький автомобільний завод розпочав серійний випуск автомобілів підвищеної прохідності ЛуАЗ-969А з колісною формулою 4х4, а також автомобілів-транспортерів ЛуАЗ-967М.

Водночас профільні автомобільні ЗМІ пишуть, що налагодження виробництва будь-яких автомобілів потребує багато часу та інвестицій, а жодних із цих факторів в українського уряду чи будь-якого виробника немає. Тому ця пропозиція навряд чи можлива, особливо в умовах воєнного часу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися