Для волинських лісників закупили 100 мотоциклів
Волинь

Для волинських лісників закупили 100 мотоциклів

7 липня 2022, 12:33
0
0
Сподобалось?
0

Пожежі, браконьєрство та незаконна вирубка лісів - з такими проблемами лісівники зіштовхуються у роботі. Мобільність і швидкість у цій справі особливо важливі. Тож для працівників лісової охорони додатково закупили мотоцикли – загалом у держлісгоспах області уже понад 100 одиниць двоколісного транспорту. Мотопатрулювання особливо влітку є дуже ефективним.

Про це розповіли на сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливськго господарства у «Фейсбуку».

Лісівники з досвідом пригадують, що раніше патрулювання проводили на велосипедах та конях. Багато ходили і пішки. Але зараз умови роботи завдяки техніці значно полегшилися.

В умовах війни безпека лісу надзвичайно важлива. Щоб лісові масиви Волині були під контролем та надійно захищені, лісівники всюди облаштували сучасні системи відеоспостереження та закупили обладнання, яке допомагає в роботі. Окрім того, зараз ризик виникнення пожеж на Волині є високим. А за допомогою камер можна відстежити навіть найменше займання.

Чергують лісівники цілодобово. Завдяки оновленням працювати стало легше, а локалізувати пожежу можна втричі швидше – в середньому за десять хвилин автомобіль лісової охорони прибуває на місце. Цього року також оновлені всі лісопожежні станції, закуплено засоби пожежогасіння, необхідний інвентар.

Крім того, з допомогою техніки зараз фіксуються всі порушення, у лісі розставляються фотопастки. Бодікамери використовуються при затриманні лісопорушників, усе знімається на відео. Таким чином формується доказова база.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися