Луцький стадіон «Авангард» безплатно передали місту
Волинь

Луцький стадіон «Авангард» безплатно передали місту

1 вересня 2022, 16:51
0
1
Сподобалось?
1

Луцький стадіон «Авангард» безплатно передали у власність міста. Раніше він належав волинському нардепу та бізнесмену Ігорю Палиці. Спеціально під стадіон міськрада створить нове комунальне підприємство. Мер міста очікує, що стадіон буде самоокупним за рахунок проведення чемпіонатів, концертів та інших подій.

Рішення прийняли депутати Луцької міськради на сесії у середу, 31 серпня. Документ передбачає безплатну передачу стадіону «Авангард» у власність Луцької громади.

Ідею про передачу стадіону просував віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк. 15 серпня на сайті федерації опублікували лист, в якому міську владу закликали прийняти в комунальну власність цей стадіон.

«Просимо Вас порушити перед власниками стадіону питання про його передачу у комунальну власність Луцької міської ради на взаємовигідних умовах. Усе це лише сприятиме розвитку спорту як у громаді, так і Україні загалом», – йшлось у зверненні.

За словами міського голови, на наступній сесії створять нове комунальне підприємство, яке буде опікуватись стадіоном. «Щодо витрат, то ми плануємо, що стадіон буде самоокупним. Лише заходи від Федерації легкої атлетики України покривають витрати на утримання стадіону. Один день проведення змагань коштує від 50 тисяч до 150 тисяч гривень», – зазначив мер міста Ігор Поліщук.

Також він додав, що навесні до Луцька приїде голова Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Себастьян Коу, оскільки він зацікавлений, аби в Луцьку відбувався чемпіонат з легкої атлетики.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися