У Луцьку відкрили ветеранський простір
Волинь

У Луцьку відкрили ветеранський простір

12 вересня 2022, 17:10
0
0
Сподобалось?
0

В обласному центрі Волині відкрили простір для ветеранів російсько-української війни та їхніх близьких «Плюс Плюс ++». Він призначений для роботи, навчання та консультацій для ветеранів та їхніх близьких. Водночас простір створений для захисників, захисниць та їхніх родин як майданчик для спілкування.

Функціонуватиме простір у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Організації, які працюють у сфері ветеранських справ, можуть організовувати різноманітні заходи, лекції та покази для ветеранів і ветеранок та учасників російсько-української війни. Також «Плюс Плюс ++» стане майданчиком для дистанційного доступу до послуг Veteran Hub. Тут надаватимуть безкоштовні юридичні, психологічні послуги та консультації з пошуку роботи.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини начальник відділу міжнародних зв’язків ВНУ Владислав Коломечюк, університет виграв грант на відкриття ветеранського простору. Аналогічні простори є в багатьох містах на заході України.


«Фактично ветеранський простір у Луцьку – це партнер Veteran-Hub, які є у Вінниці та Києві. Простір передбачений для ветеранів АТО/ООС, ветеранів російсько-української війни та їхніх сімей. Тут вони зможуть організовувати свої події. Тобто це навіть можуть бути дні народження, якісь урочистості», – зазначив Владислав Коломечюк.

«Проєкт наполовину є волонтерським, оскільки безпосередньо фахівці з вінницького Vetetan-Hub. Також до психологічної допомоги буде залучена Тетяна Гордовська та волонтери з факультету психології. Щодо юридичної підтримки, то ветеранам будуть допомагати оформлювати певні документи, ветеранські пенсії», – розповів керівник відділу.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось наголосив, що від Збройних сил України та від кожного з нас залежить, чи житимемо ми в Україні.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися