Аграрії Волині не можуть придбати будівельну деревину через недолугу реформу
Волинь

Аграрії Волині не можуть придбати будівельну деревину через недолугу реформу

15 вересня 2022, 15:07
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Волинської облради підтримали звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця про недопущення створення Національної компанії «Ліси України» та реформи лісової галузі, яка передбачає закриття і злиття в одне ціле 157 держлісгоспів.

На момент прийняття звернення воно уже дещо втратило свою актуальність. Адже вже вийшла постанова уряду про створення компанії «Ліси України».

Однак волинські депутати таки вирішили підтримати цей документ, щоб дати зрозуміти центральній владі позицію на місцях.

Ситуація виглядає наступним чином. Тепер не буде управлінських офісів на місцях. Все керівництво відбуватиметься з Києва. Згодом має відбутися акціонування створеної державної компанії «Ліси України», то ж цілком очевидно, що держава планує передавати лісові масиви у приватні руки. Для простих людей це означає, що у них буде обмежений доступ до лісопродукції. Це стосується як дровʼяної, так ділової деревини. Такі правила розраховані лише на великих гравців деревообробної галузі, котрі можуть на аукціонах купувати великі партії сировини.

Волинські депутати-аграрії вже підтверджують, що мають проблему із закупівлею деревини, яка потрібна для розширення приміщень для ВРХ. Закупити її неможливо. Потрібно або їхати домовлятися у Київ, або виходити на аукціон де виставляють дуже об’ємні лоти і платити за велику кількість надлишкової деревини немає змісту.

Волинська обласна рада звернулася до Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей.

Депутати ініціюють також створення координаційної ради органів місцевого самоврядування з питань реформи лісової галузі України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися