За російську пропаганду засудили журналіста з Волині
Волинь

За російську пропаганду засудили журналіста з Волині

28 листопада 2022, 17:27
1
0
Сподобалось?
0

За матеріалами СБУ засуджено редактора інтернет-ресурсу «Контрольный выстрел», який входив до групи російських пропагандистів в Україні. Зловмисники готували та поширювали матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та агітували до порушення державних кордонів, створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець одного з населених пунктів Луцького району Волинської області, а нині – мешканець столиці Роман Василишин, дав згоду керівнику та ведучому пропагандистського каналу на участь у зйомках програми у якості респондента. Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ сюжети відверто антиукраїнського спрямування. Також на ютуб-каналі «Рассвет» пропагандист закликав ворожу армію до нашої держави та просив повернути колишні кордони СРСР.

«Надєюсь на самую скорую встрєчу» – такими словами ворожий посіпака закликав військовослужбовців країни-агресора прийти в Україну.

Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України він втік і переховувався від слідства.

Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали. Служба безпеки України затримала зловмисника у вересні минулого року у Борисполі. Під час обшуків за місцем проживання і тимчасового перебування Василишина правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу.

Подільський районний суд Києва визнав агітатора винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Лучанин
    Лучанин

    Ютуб все памятає...

    30 листопада 2022, 14:44
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися