Волиняни здобули нагороди на чемпіонаті Європи з академічного веслування
Волинь

Волиняни здобули нагороди на чемпіонаті Європи з академічного веслування

29 травня 2023, 15:18
0
1
Сподобалось?
1

У словенському місті Блед з 25 по 28 травня проходив чемпіонат Європи з академічного веслування. Там розіграли 16 комплектів нагород в Олімпійських та п’ять класах – у Паралімпійських.

Про це пише Шацький край.

Команду України у Паралімпійському класі представляв ковельчанин – вихованець відділення обласної дитячо-юнацької спортивної школи дітей та молоді з інвалідністю у місті Ковель, майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Самолюк. Він виступав в екіпажі змішаної двійки разом з черкащанкою Дарією Котік

22-річний Станіслав і 19-річна Даша у напруженій боротьбі завоювали срібні медалі чемпіонату, поступившись тільки досвідченішому екіпажу з Франції. Цей український екіпаж – наймолодший на чемпіонаті.

Блискуче виступив і наш Олімпійський екіпаж жіночої четвірки. Українки вперше за 11 років перемогли на чемпіонаті Європи з веслування.

«Це неймовірне досягнення в дуже важкий для нашої країни час», – зазначила в коментарі World Rowing тепер уже чемпіонка Європи, Олімпійська чемпіонка-2012 Анастасія Коженкова.

Анастасія – уродженка міста Ковель. Тренувалася в секції баскетболу. З 2000 року почала займатися академічним веслуванням в Київському спортивному ліцеї-інтернаті. Вона є чотириразовою чемпіонкою Європи, дворазовою чемпіонкою світу, багаторазовою призеркою міжнародних регат, чемпіонатів, кубків Європи та світу. А також Анастасія – Олімпійська чемпіонка 2012 року в Лондоні.

Валерій Дружинович, тренер-викладач обласної дитячо-юнацької спортивної школи дітей та молоді з інвалідністю в міста Ковель, привітав своїх вихованців з перемогою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися