Луцьке сміттєзвалище реконструюють
Волинь

Луцьке сміттєзвалище реконструюють

9 червня 2023, 15:12
0
1
Сподобалось?
1

На Брищенському полігоні твердих побутових відходів тривають роботи з реконструкції і будівництва нової дороги. Щодня туди завозять майже 200 тонн сміття з Луцької, Боратинської, Підгайцівської громад та міста Рожище.

Про це розповів Суспільному начальник полігону Олександр Обштир.

Працівники Державної екологічної інспекції у травні провели огляд звалища. Заступник начальника Держекоінспекції області Олександр Ткачук каже, що воно потребує розширення:

«У листопаді може настати критичний момент, що в проєкті рекультивації старого полігону уже не буде куди дівати їм сміття. Швидкими темпами іде будівництво нової черги і в даному випадку це спасе ситуацію».

Одна карта сміттєзвалища нині законсервована. Захоронення ж сміття відбувається на другій. Вона займає площу розміром вісім гектарів, каже директор комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк.

З метою мінімізації впливу на довкілля периметр карти обваловували глиною. Далі його закриють дренажним шаром Зверху ж буде родючий ґрунт для зелених насаджень, щоби не було ерозій.

У рамках проєкту реконструкції та рекультивації на полігоні уже готовий котлован та зона очистки фільтрату. Директор «Луцькспецкомунтрансу» каже, що розмір нової карти – три гектари.

Будуть побудовані комунікації, фільтратовідвідні лотки, колодязі. Стоятиме установка, яка чиститиме цей фільтратаби він не потрапляв у навколишнє середовище.

Також на території полігону йдуть підготовчі роботи для будівництва дороги.

Директорка міського департаменту фінансів Лілія Єлова розповіла, що для безперебійного функціонування полігону у цьому році виділили 26 мільйонів 700 тисяч гривень з бюджету Луцької громади: на обваловку – сім мільйонів, на реконструкцію мереж – п’ять мільйонів, і на реконструкцію самого полігону – 14,7. Ще півтора мільйони дала Підгайцівська тергромада.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися