На Волині фігурантка розслідування заявила на журналістів в поліцію
Волинь

На Волині фігурантка розслідування заявила на журналістів в поліцію

27 червня 2023, 16:26
0
0
Сподобалось?
0

Дочка колишнього заступника прокурора Волинської та Одеської областей Вадима Веніславського, співвласниця луцької фірми «Спецкомунтех» Анастасія Веніславська подала заяву в поліцію на Центр журналістських розслідувань «Сила правди». Журналісти видання двічі зверталися до жінки з проханням відповісти на питання, які виникли в результаті журналістського розслідування про те, як фірма «Спецкомунтех» брала участь у тендері місцевих комунальників з її хлопцем.

Про це йдеться у новому розслідуванні «Сили правди».

Журналісти припустили, що компанія сім’ї експрокурора з багаторічним стажем Вадима Веніславського ймовірно вдалася до змови на тендері комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», аби продати комунальникам вживаний сміттєвоз. В ролі технічного учасника на тендер прийшов бойфренд дочки експравоохоронця.

Аби з’ясувати деталі щодо перебігу тендеру і те, чи знала співвласниця компанії та її хлопець Дмитро Булюк про спільну участь у закупівлі комунального підприємства, журналісти Центру журналістських розслідувань «Сила правди» звернулися до Анастасії Веніславської спочатку телефоном, а згодом зустріли її разом із бойфрендом поблизу їхнього помешкання. Впродовж усіх цих спроб пара відмовлялася будь-що коментувати.

«Після того, як Анастасія Веніславська остаточно відмовилася давати будь-які коментарі, 23 травня до мене зателефонував дільничий поліції. Він повідомив, що жінка написала заяву на нашу редакцію. Оскільки я контактувала з нею зі свого номеру, саме мені подзвонили і попросили дати пояснення. Вже у відділку із заяви Анастасії Веніславської я довідалась, що чинила на неї психологічний тиск, а головний редактор Юрій Горбач шарпав її за рукав. Ба більше, вона нафантазувала, що усе це відбувається через те, що компанія «Спецкомунтех» відмовила редакції «Сили правди» у фінансуванні і тепер ми хочемо цього добитися», – розповідає студентка-журналістка Христина Крот, яка брала участь в роботі над розслідуванням.

Директор Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Юрій Горбач каже, що заява жінки у поліцію абсолютно безпідставна.

«Наша редакція не чинила стосовно фігурантів розслідування жодного психологічного тиску, а тим більше нападів (це, до речі, підтверджується на відео). Відповідно до кодексу етики та стандартів журналістики ми зобов’язані дотримуватися балансу думок, звернутися до всіх сторін цієї ситуації і надати їм можливість висловитися, пояснити свою поведінку. Саме тому ми звернулися до директора компанії «Спецкомунтех», її нинішньої співвласниці Анастасії Веніславської, її хлопця-учасника тендеру, а також через дружину намагалися поспілкуватися із колишнім співвласником компанії, експрокурором Вадимом Веніславським, бо підозрюємо, що він досі має вплив на роботу компанії», – каже Юрій Горбач.

Медійник додає, що дружина Вадима Веніславського Наталія Веніславська ще в спілкуванні із журналісткою заявила, що редакція нібито добивається якихось коштів від фірми, а згодом це з’явилося і в заяві її дочки до поліції.

«Наша редакція ніколи не зверталася ні до ТОВ «Спецкомунтех», ні до будь-яких інших компаній з проханнями чи заявами про якесь фінансування. Ми – незалежне регіональне медіа, співпрацюємо із українськими, міжнародними організаціями та реалізовуємо інформаційні проєкти. Щорічно ми готуємо звіти про нашу діяльність, а за можливості – ще й публічно про це розповідаємо. Тому твердження про вимагання коштів – це ніщо інше, як намагання дискредитувати редакцію, яка виявила порушення на тендері», – додає директор «Сили правди» Юрій Горбач.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися