Юрій ЛЕМЕШКО
Волинь

На Волині досі шукають чоловіка, який пропав з підводою

1 липня 2023, 13:08
0
0
Сподобалось?
0

Село Заброди знаходиться через ліс за Ківерцями. Воно невеличке, проживає тут менше ста мешканців. Зрозуміло, що всі одне одного знають. Тож новину про те, що зник 52-річний Юрій Лемешко, який жив сам на хуторі, переказували з хати в хату. Він поїхав кудись підводою і пропав.

У Забродах про Юру розказують більше доброго, ніж поганого. Мовляв, жив самітником далеко у полі в батьківській хаті. Там нема ні світла, ні газу. Варив їсти на плиті, а колись купив генератор і від нього дивився телевізор. Сестри мають свої сім’ї і живуть окремо. Одна в Ківерцях, інша в якомусь селі. До брата не часто навідувалися, бо він сам усьому давав раду. Тримав коня, мав косарку, реманент різний, тож люди кликали, коли треба виорати город чи зібрати врожай. Часто його можна було побачити і на велосипеді, бо ж магазину у Забродах нема, то їздив до Ківерців на закупи. Люди вже й не згадають, коли востаннє говорили з Лемешком. Привіталися, як їхав возом, а коли то було… Направили нас до його товариша Івана, мовляв, попитайте, може, він щось згадає.

– Може я, а може, не я його бачив останнім, – мудрує Іван. – Не помню, якого дня він конем заїхав на вулицю, потім від’їхав. Нічого не казав. Він саменький був, конем заробляв на життя, то, може, й їхав комусь щось робити, я не питав. Всім помагав. Як поставить хто могорич, то і вип’є. А як в селі без того? Але не скажу, що агресивний. Послєднім часом, казали, що щось з головою у нього сталося. Говорив непонятне шось. От і пропав.

Оперативники відділу поліції у Ківерцях розшукують безвісти зниклого Юрія Лемешка. За даними правоохоронців, чоловік 30 травня поїхав з дому підводою і до цих пір не повернувся. З кожним днем його таємниче зникнення обростає новими чутками. Хтось почув, що Юру знайшли побитого і він лежить в Ківерцівській лікарні в травматології. Потім додали, що їздили родичі туди, але то не він.

– Чув, що вроді на Вільці віз з тапками стояв, а в Дідовичах кінь був прив’язаний, люди зловили, щоб не втік, – розказує Іван. – Поліція тут була, по лісі ходили, шукали, але безрезультатно.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління національної поліції, пошуки Юрія Лемешка тривають. Поліцейські встановили, що його мобільний перестав працювати поблизу села Дідовичі. Згодом там і знайшли віз у лісі. Було видно, що чоловік сам розпріг коня. Залучалося близько 50 осіб для пошуку Лемешка, але поки що він не знайдений.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися