Що робити, коли горить ялинка, - розповіли пожежники у Луцьку
Волинь

Що робити, коли горить ялинка, - розповіли пожежники у Луцьку

27 грудня 2023, 12:26
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку пожежники розповіли, як діяти під час замикання новорічної гірлянди. В імпровізованій квартирі рятувальники гасили ялинку та диван, що зайнялися від несправної гірлянди, щоб показати наскільки швидко поширюється вогонь.

Як розповів Суспільному головний інспектор Іван Головатчук, щороку на різдвяно-новорічні свята кількість викликів збільшується.

Зі слів інспектора, щоб запобігти пожежі, потрібно дотримуватися головного правила: ніколи не залишати без нагляду увімкнених електроприладів. Самотужки гасити пожежу можна лише у перші кілька хвилин, поки продукти горіння не поширилися та не стали отруйними.

«Якщо горить, то в першу чергу необхідно повалити її на землю, використовуємо будь-яку тканину, краще, щоб це була не синтетична. Накриваємо її щільно і починаємо топтатися по ній», — каже Іван Головатчук.

Начальник Луцького райуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій Руслан Безека додав: гасити гірлянди і ялинку водою не можна в жодному разі. Найліпше використовувати порошковий вогнегасник.

 «Гірлянди є з дешевих матеріалів, дріт є тонененький, він перетирається, люди залишають без нагляду електроприлади, не дотримуються відстаней і стається загорання. По статистиці одна кімната вигорає повністю за 6 хвилин», — сказав Руслан Безека.

Зі слів рятувальників, з початку року лише на території Луцького району трапилося понад 370 пожеж, у яких загинули 13 людей. Основна причина загорянь — коротке замикання електропроводки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися