Біля Луцька встановили сучасну автоматичну систему водопідготовки
Волинь

Біля Луцька встановили сучасну автоматичну систему водопідготовки

28 лютого, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

У селищі Рокині Луцької громади встановили сучасну автоматичну систему водопідготовки – модульну станцію італійсько-німецького виробництва Organik M-200.

Про це у середу, 28 лютого, повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Підвищення якості питної води – один з пріоритетів Луцької міської ради. Для реалізації цього завдання комунальне підприємство “Луцькводоканал” поетапно встановлює в громаді станції очистки питної води», – йдеться у повідомленні.

Першу модульну систему Organik M-200 минулого року встановили у селі Брище. Другу нещодавно встановили у селищі Рокині,  де є централізоване водопостачання, але донедавна діяла застаріла станція очистки води ще радянського зразка. Зазначають, що централізованим водопостачанням тут користуються близько тисячі господарств.

Система водопідготовки Organik M-200 вартістю 2,7 млн грн – повністю готова модульна станція італійсько-німецького виробництва. Серед іншого, вона видаляє з води механічні забруднення, сполуки заліза і марганцю, мул, пісок, завислі речовини.

«Станція працює в автоматичному режимі з мінімально можливими експлуатаційними витратами». – зазначили у міськраді.

Вода з артезіанської свердловини подається на установку, де проходить систему аерації. Обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений сірководень завдяки наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. Після очищення вода зберігає всі свої корисні властивості й мікроелементи.

Як зазначив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, встановлення другої станції водопідготовки є складовою частиною поетапного плану підвищення якості питної води у Луцькій громаді. Крім систем водоочистки у Рокинях і Брищі, він містить вже реалізований проєкт доочищення води в одному з навчальних закладів Луцька. А надалі передбачає встановлення системи високоякісного очищення води за 4 мільйони євро на Дубнівській станції водопідготовки, яка забезпечує водою значну частину жителів Луцька.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися