Будівля ЦНАПУ після ремонту
Волинь

В Олиці – новий ЦНАП

17 березня, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно в Олицькій громаді сталася подія, на яку очікували давно – відкрили центр надання адміністративних послуг. Адже по різного роду довідки та реєстраційні документи місцеві мешканці змушені були діставатися за десятки кілометрів до Луцька чи Ківерців. Відтепер проблему вирішено – у новому адміністративному офісі надають понад 170 послуг.

ЦНАП розміщений в одному приміщенні із селищною радою. Зроблено окремий вхід, ще триває впорядкування навколишньої території. Заходимо у просторий, сучасний офіс, який облаштований за усіма правилами та вимогами доступності. Нас зустрічає адміністратор Олександра Момот і проводить екскурсію.

– В нашій громаді у 17 населених пунктах проживає понад 11 тисяч людей. Адміністративний центр – історичне селище Олика. Маємо чотири старостинські округи: Дернівський, Покащівський, Дідичівський та Жорнищенський. В них у майбутньому будуть віддалені робочі місця і там наші спеціалісти надаватимуть такі ж послуги, як у ЦНАПі. Хоча старости і зараз видають довідки та виконують нотаріальні дії, – розповідає пані Олександра.

Для зручності відвідувачів в офісі облаштовано дитячий куточок, і поки мама оформляє документи, донечка грається ведмедиком. Найбільша черга – до працівниці відділу соціального захисту, яка раніше приймала людей у сусідньому селі. А тепер жителям дуже зручно й комфортно – адже всі питання можна вирішити і з’ясувати відразу й не потрібно нікуди їздити. Встановлено комп’ютерну і копіювальну техніку та платіжний термінал для розрахунків, під’єднано Wi-Fi. У ЦНАПі    уже надають майже дві сотні послуг: оформлення усіх видів державної соціальної допомоги, реєстрація пільг і громадянських станів, земельних та майнових прав.

Відвідувачам тут тепло і затишно

У громаді прислухаються до думки місцевих жителів – у офісі є книга скарг та пропозицій, також буде скринька для оцінювання якості роботи працівників та ЦНАПу загалом.

– Дуже добре, що тепер маємо куди звернутися, – ділиться своїми враженнями жителька Олики пані Марія. – Усі працівники – підготовлені й компетентні, завжди допоможуть і підкажуть. Тут тепло, комфортно й затишно.

– Ми вже уклали договори з нотаріатом, Пенсійним фондом, центром зайнятості, державним реєстратором, плануємо згодом придбати обладнання для друку паспортів громадян України, закордонних паспортів та водійських посвідчень. Усе робимо для того, щоб наші мешканці отримали найповніший перелік послуг в одному місці, – пояснює голова Олицької громади Олександр Прендецький.

Він подякував депутатам Волинської обласної ради за суттєву підтримку в реалізації цього проєкту, адже з обласного бюджету на облаштування офісу було спрямовано один мільйон гривень. Решту коштів забезпечила громада, а роботи проводилися господарським способом і поетапно, що хоч і потребувало більше часу, однак відчутно заощадило ресурси.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися