У Нагірному Карабасі відбувся бій між вірменами та азербайджанцями — є кілька загиблих і десятки поранених
Світ

У Нагірному Карабасі відбувся бій між вірменами та азербайджанцями — є кілька загиблих і десятки поранених

27 вересня 2015, 02:48
0
0
Сподобалось?
0

Кровопролитний бій відбувся між збройними силами Вірменї та Азербайджану на ділянці кордону невизнаної Карабаської республіки. За повідомлення Міністерства оборони Азербайджану, саме вірменська сторона здійснила спробу атаки на прифронтові позиції азербайджанських військ. Як зазначають у баку, збройні сили Вірменії окрім стрілецької зброї застосували 82-міліметрові міномети. В результаті загинув солдат Вагіф Ельшан Мамедов. Ще троє отримали осколкові поранення.

«Збройні сили Азербайджану вжили адекватних заходів, під час яких було завдано артилерійських та ракетних ударів у відповідь. Четверо вірменських солдатів убито, 16 поранено – 10 з них знаходиться у критичному стані», - йдеться у заяві міноборони Азербайджану.

Також тут перекладають усю відповідальність за ескалацію конфлікту на Вірменію.

Водночас міністерство оборони Вірменії заявило, що першою удару завдала саме азербайджанська сторона.

«25 вересня близько 17.30 азербайджанськими збройними силами була піддана обстрілу ділянка однієї з військових частин Армії оборони НКР, дислокованих на північно-східному напрямку НКР, в результаті чого вірменська сторона має втрати вбитими і пораненими. Під час обстрілу вперше противник застосував 122-міліметрові артилерійські установки, завдавши удари не по силам, розташованим на передовій лінії, а по дислокованих в їхньому тилу підрозділам», - зазначають у міноборони Вірменії.

Офіційний Єреван також заявив, що у подальшому застосовуватиме у відповідь ракетне озброєння. Натомість про свій мінометний вогонь міністерство оборони Вірменії не повідомило.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися