Вчені з'ясували, який найгірший і найкращий час доби
Світ

Вчені з'ясували, який найгірший і найкращий час доби

15 березня, 13:54
0
0
Сподобалось?
0

Вчені визначили найгірший і найкращий час доби для людини.

Про це пише nypost.com з посиланням на дослідження, опубліковане в PLOS Digital Health Journal.

Так, науковці з'ясували, що 5 ранку офіційно є найгіршим часом доби, з огляду на настрій, циркадний годинник та інші фактори. Дослідники з Мічиганського університету та Дартмутського медичного інституту виявили, що саме в ці шістдесят хвилин люди повідомляють про свій найгірший настрій незалежно від того, коли вони прокинулися.

На противагу цьому, о 17:00, згідно з дослідженням, більшість людей перебувають у найкращому настрої.

"Настрій природно циклічно змінюється з найнижчою точкою вранці і найвищою ввечері, незалежно від депривації сну", —  пояснив Бенджамін Шапіро, головний автор дослідження і психіатр Дартмутського медичного центру.

Він та його команда дійшли такого висновку, проаналізувавши дані Fitbit, отримані від 2 602 медичних інтернів протягом двох років. Вони використовували результати пристрою для відстеження здоров'я, щоб виміряти безперервну частоту серцебиття, кількість кроків, дані про сон і щоденні оцінки настрою учасників. Тим часом, вимірювання частоти серцевих скорочень і руху інтернів дозволило вченим оцінити їхній циркадний годинник, а також час неспання.

"Ми виявили, що настрій підпорядковується ритму, пов'язаному з внутрішнім годинником організму, і вплив годинника зростає, коли людина довше не спить", — сказав старший автор дослідження Денні Форгер, який викладає математику в Медичній школі U-M.

Разом з аналізом за допомогою Fitbit дослідники також періодично просили студентів оцінити свій настрій за шкалою від 1 до 10.

Дослідники виявили, що, поряд із вищезгаданою кореляцією між часом і настроєм, настрій учасників погіршувався тим більше, чим довше вони не спали.

"Дефіцит сну – це окремий процес, який ще більше погіршує настрій, — пояснює Шапіро. — Тож у людини, яка не спала всю ніч, о 5 ранку настрій буде ще гіршим, ніж якби вона прокинулася о 5 ранку. Однак у звичайний день їхній настрій о 5 ранку все одно буде нижчим, ніж увечері".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися