Польща тимчасово призупинила малий прикордонний рух
Актуально

Польща тимчасово призупинила малий прикордонний рух

4 липня 2016, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща відсьогодні призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

Про це поінформував речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.
«Відповідно до рішення польської сторони громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза)», - зазначив він.

Малий прикордонний рух призупинено до 2 серпня. Причина – заходи безпеки у Польщі у зв’язку із самітом НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві, а 20-31 липня Краків прийматиме Всесвітні дні молоді, у зв’язку з чим очікується й приїзд Папи Римського Франциска.

Відзначимо також, що таке рішення поляків завдало значного удару по українських заробітчанах-човниках, котрі щодня маленькими партіями перевозять та переносять у сусідню державу цигарки і спиртне. Деякі підприємливі наші співвітчизники використовуюь ситуацію більш масштабно. Є схеми з перевезення товарів у Польщу з України і навпаки з уникненням митних процедур. Для цього організовані поїздки мешканців прикордоння нібито на шопінг до сусідньої держави, при цьому кожен із запрошених «туристів» везе із собою дозволену кількість цигарок і спиртного. Назад такі автобуси повертаються уже з товаром, який пізніше потрапляє на ринки. Підсадний «турист» заробляє за кожну таку поїздку від 100 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися