Актуально

У яких випадках субсидію призначають за рішенням комісії

10 листопада 2016, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

В редакцію часто звертаються читачі з питаннями, що стосуються нарахування субсидій. Люди хвилюються, що їм робити, коли живуть у будинку, площа якого більша від соціальної норми, коли у помешканні зареєстровані діти-онуки, а проживають лише пенсіонери і т. д.
Як пояснила начальник відділу департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Маркусик, у багатьох випадках для громадянина питання щодо нарахування субсидії вирішується позитивно за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Таким чином субсидію призначають:
- Непрацездатним особам, які проживають самі, на понаднормову площу житла.
- Коли кількість осіб, які зареєстровані й фактично проживають у житловому приміщенні, є меншою, ніж кількість зареєстрованих у ньому. На комісію потрібно подати документи, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих. Коли ж заявник не має змоги долучити до заяви такі папери, рішення комісією приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, яке здійснює головний державний соціальний інспектор чи державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення.
- У разі звернення осіб, які проживають в одному будинку чи сплачують за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки. На підставі рішення комісії субсидія може бути призначена кожній із сімей. А також індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, але які сплачують вартість одержуваних житлово-комунальних послуг.
Коли будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб протягом 12 місяців перед призначенням субсидії купив земельну ділянку, квартиру, будинок, автомобіль, будматеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив послуги з будівництва, ремонту помешкання чи автомобіля та інше на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень. Рішення про надання права на призначення субсидій приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, де зазначаються всі обставини, що стосуються справи.
Олена Маркусик зазначила, що за наявності відповідних обставин заявнику при заповненні документів необхідно зазначити (підкреслити), що його заява потребує окремого рішення комісії.
Наталка СЛЮСАР
P.S. Якщо у вас виникли проблеми при призначенні субсидій – пишіть нам. Ми постараємося залучити спеціалістів і допомогти.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися