У Луцьку біженці зі Сходу не спішать на роботу, вимагають квартир і чекають на багатих меценатів
Актуально

У Луцьку біженці зі Сходу не спішать на роботу, вимагають квартир і чекають на багатих меценатів

9 липня 2014, 16:38
2
0
Сподобалось?
0

Волинь прийняла уже майже півтисячі переселенців зі Сходу і Криму. Більшість із них працевлаштувалися і знайшли житло. Керівництво області каже, що тут готові й надалі приймати переселенців. Однак тепер декотрим із них змушені ставити категоричні умови, йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«Є такі сім'ї, які приїхали і вважають, що керівництво області повинне забезпечити їх житлом. Наразі ми знаємо, що немає ніякої державної програми, кожна область виходить з тих можливостей, які має», -- резюмує заступник директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод.
Переселенці скаржаться: мовляв, не хочемо працювати за 1700 гривень на місяць. Також нарікають, що досі немає житла. Однак у Центрі зайнятості розповідають, що деякі волинські роботодавці і працевлаштовують, і, навіть, дають дах над головою. Було б бажання трудитися.
«Может кто-то из богатых людей посодействует. Мало ли. В село не хочу, я в селе никогда не роботал, коренной житель города. Привык роботать не на селе», - нарікає переселенець Роман Євтушенко.
У департаменті соціальної політики запевняють, що тим, хто звернувся до соціальних працівників, проводять усі виплати й пропонують житло у селах. На Волині пустують 1200 порожніх будинків, однак селитися туди бажаючих немає. Відтак переселенці звертаються до Міністерства соціальної політики. Мовляв, їдучи на Захід, сподівалися комфорту й більшої матеріальної підтримки.

https://www.youtube.com/watch?v=Tw6Yjnl0bUY&feature=share


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ніна
    Ніна

    А Євтушенко-чоловік не хоче поїхати на Луганщину і захищати рідну землю від окупантів? Чому наші чоловіки змушені покидати свої сім'ї ,вагітних дружин, дітей і їхати на війну на Донбас,а такі чоловіки-Євтушенки втікають звідти, і не хочуть працювати. Наші чоловіки на Донбасі теж не в квартирах з кондиціонерами і джакузі живуть,а в дирявих палатках, ризикуючи щомиті своїм життям. Дивлюсь на цього "патріота" і стає соромно!

    9 липня 2014, 17:52
    Відповісти
  • Українець
    Українець

    Лугандонам і Даунбасам цим клятим зрадникам немає місця на Волині. В Луцьку виросла злочинність в рази після їх приїзду, крадіжки, розбійні напади,хуліганство, розграбування банкоматів це тільки дещо чим промишляють так звані біженці зі сходу. Привезти і приймати їх тут є злочином, проти людей які тут проживають. Родичі біженців воюють на стороні путіна і днр, лнр , і вбивають наших синів. А ми їм повинні тут відпочинок організовувати ??!!!! Загальна думка лучан про біженців - ЦИМ ЛЮДЯМ НЕ МІСЦЕ МІЖ НАМИ !

    3 серпня 2014, 13:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися