У центрі Луцька жінки безкоштовно обстежувалися на мамографі
Волинь

У центрі Луцька жінки безкоштовно обстежувалися на мамографі

26 жовтня 2023, 16:09
0
0
Сподобалось?
0

20 жовтня був День боротьби з раком молочної залози. На жаль, жінки не достатньо уваги приділяють власному здоров’ю. А онкохвороби з кожним роком все більше прогресують. Відомо, що лікування ефективніше, коли хвороба виявляється на початкових стадіях. Саме тому благодійна організація «Фонд боротьби з раком» ініціювала спільно з працівниками Волинського центру онкології безкоштовне обстеження на пересувному мамографі на Театральному майдані в центрі Луцька. Про це повідомили у соцмережах напередодні. Тож черга біля пересувного пункту була вже з самого ранку. Відомо, що мамографію варто робити жінкам після 40 років раз на два роки, жінкам після 50 – раз на рік. Лучанка Лариса розповіла, що прочекала дві години, аби потрапити на прийом. У неї мама мала онкологію, тож вирішила і собі перевіритися. Цього дня встигли обстежити приблизно 70 жінок.

– Усім пацієнткам перетелефонують наші медсестри і особисто повідомлятимуть результати, – сказав рентгенлаборант Євген Приймак.

– Кілька років тому ми з пересувним мамографом виїжджали у громади, – розповіла очільниця цього благодійного фонду Марія Адамчук-Коротицька. – Потім коронавірус усе перебив. Плануємо відновити такі виїзні прийоми, бо в селах жінки за роботою не мають часу на здоров’я. Якщо голови громади ініціюватимуть такі обстеження, то ми тільки «за».

Руслана СУЛІК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися