Євген ХОТИМЧУК з шанувальницею
Волинь

Кожен, хто читатиме книгу Євгена Хотимчука, згадає свою маму

30 листопада 2023, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

По-домашньому тепло і щемно відбулася презентація 16-ї книги заслуженого журналіста України, письменника і шеф-редактора «Вісника+К» Євгена Хотимчука в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Інакше і бути не могло, бо тема книги особлива. Назва сама говорить за себе – «Доля матері».

У книзі зібрані біографічні новели, сповнені світлих спогадів автора про найріднішу людину – маму Афанасію Іовну Хотимчук. А також оповідання про простих сільських людей.

– Це спомин, сповідь не завжди хорошого у житті сина про свою маму. І я впевнений, що кожен, хто читав цю книгу, або буде читати її, одразу ж згадає свою маму, – коротко щирими словами розповів про свою книжку автор.

Ця книга дійсно ніжно торкнеться струн душі кожного, навіявши щемливі спогади про їхнє дитинство, епізоди з життя їхніх мам. Особливо ж багато емоцій та переживань ці розповіді принесуть людям, у яких матері вже відійшли у вічність. Вони згадають вічні мамині переживання за дитину, як у новелі Євгена Яковича «Три головки часнику». Або те, як вони іноді дошкуляли своїм матерям, як от у «Ялових курах». Усі ці розповіді – не придумані, а взяті із життя. Із того, що пережив автор, його мама.

– Чим більше прибавляється літ, додається розуміння, якою мудрою людиною була мама. Усім, чого я добився в житті, завдячую їй. Вона все життя тяжко працювала, щоб нас із братом на ноги поставити. Батько помер, коли геть малими були. І завжди казала: «Дітки, все що завгодно можна пережити, тільки, щоб не було війни». Як же мама була права! – запали в душу слова Євгена Яковича про свою маму.

Вів творчий вечір колишній народний депутат, заслужений лікар України Володимир Карпук. Серед тих, хто висловив свою думку про книгу, творчість Євгена Хотимчука – землячка із Рудки-Козинської, заслужений журналіст України Галина Світліковська, відомий український письменник Володимир Лис, давній друг, дружина покійного журналіста Феодосія Мандзюка Світлана Василевська та інші. Виступи були не лише про творчість автора, але й про те, чому вчать невеличкі, прості, але такі по-життєвому мудрі оповідання Євгена Хотимчука.

А те, що вони потрібні людям, свідчить хоча б факт, що за два місяці розкупили більшу половину двотисячного тиражу книги, яка вийшла у вересні цього року. Побажання автору від присутніх були однакові – здоров’я і побільше писати. Щоб незабаром знову зустрітися на презентації його чергової книги!

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися