Засудили вінничанина і закарпатця, які продавали радіоактивні контейнери
Кримінал

Засудили вінничанина і закарпатця, які продавали радіоактивні контейнери

25 жовтня 2014, 23:55
0
0
Сподобалось?
0

За матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності притягнуто двох українців, які незаконно придбали і намагалися збути джерела радіаційного випромінювання.

Наприкінці лютого 2012 року на автозаправній станції поблизу Бердичева Житомирська область співробітники СБУ затримали вінничанина та закарпатця, які намагалися збути за 35 тисяч гривень радіоактивний контейнер. На ньому були позначки «Осторожно» та знак маркування «Радиационная опасность».

При проведенні обшуку у помешканні, що орендував один із затриманих у Вінниці, правоохоронці вилучили ще 22 небезпечних контейнера.

За результатами експертизи Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України, вилучені циліндричні контейнери є джерелами іонізуючого випромінювання, що містять радіоактивну речовину - суміш ізотопів плутонію та америцію-241, повідомляє прес-центр СБ України.

Вироком Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області правопорушники визнані винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу України, та засуджені до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. Джерела радіаційного випромінювання конфісковано та буде захоронено як радіоактивні відходи.

Ухвалою Апеляційного суду Житомирської області вирок щодо засуджених залишено без змін.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися