На Тернопільщині активісти 12-ої сотні полонили працівника УБОЗу
Кримінал

На Тернопільщині активісти 12-ої сотні полонили працівника УБОЗу

1 липня 2014, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

На Тернопільщині група осіб напала на оперативника обласного спецпідрозділу УБОЗ, який був при виконанні службових обов'язків. Інцидент стався в одному із сіл Тернопільського району Нападники були одягнуті у камуфляжну форму з нашивками на передпліччі «12 сотня». Зловмисники обшукали автомобіль правоохоронця, заволоділи його особистими речами (золотим ланцюжком, мобільним телефоном, службовим посвідченням) та службовим майном (фотоапаратом, біноклем та іншим). Міліціонера жорстоко побили. Тілесні ушкодження йому завдавали п'ятеро осіб. Після чого, одягнувши побитому оперативнику на руки кайданки, зловмисники вирішили відвезти його до начальника управління  внутрішніх справ, який у той час разом з громадськістю та керівництвом області у тернопільському аеропорту зустрічав тіло загиблого в АТО з Теребовлянського району.

Таким чином, дані особи хотіли висловити свої претензії керівнику обласної міліції, що нібито оперативник, якого вони затримали, стежив за ними. Зловмисники, незаконно заволодівши особистим автомобілем міліціонера, приїхали до летовища. Там вони зчинили конфлікт з начальником управління внутрішніх справ, під час якого декілька разів вистрілили в повітря з пневматичної зброї, повідомляє сайт МВС України у Тернопільській області.

Аби не наражати на небезпеку оточуючих, в той період в аеропорту перебувало кілька сотень людей, керівництво міліції прийняло рішення не затримувати зловмисників у людному місці. Зрештою, дана група разом із захопленим міліціонером поїхали з аеропорту. Згодом правоохоронці провели спецоперацію в результаті якої затримали нападників і визволили міліціонера. Чотирьом особам, які брали активну участь у викраденні працівника міліції, його побитті та заволодінні майном, Тернопільський міськрайонний суд  обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. П'ятого підозрюваного передано львівським міліціонерам, у зв'язку з тим, що він перебував у розшуку на території сусідньої області за вчинення злочинів. 

Під час обшуків у фігурантів вилучили цілий арсенал зброї: три травматичних та один пневматичний пістолети, бойову гранату «РГД-5», два ножі кустарного виробництва з ознаками холодної зброї, дерев'яну биту, майже сотню набоїв калібру 7,62 мм, понад десяток набоїв калібру 9 мм, засоби зв'язку, військові однострої. Крім цього, у підозрюваних вилучили муляжі трьох автоматів «АКС-74» та один - автомату «Томсон», а також автомобіль «Тойота-Лендкрузер».

Правоохоронці перевіряють затриманих  на причетність до скоєння  інших злочинів на території Тернопільщини.  Міліціонери звертаються до жителів краю, які потерпіли від даних осіб, повідомляти про це правоохоронцям за номерами у Тернополі (0352) 27-12-15, 27-12-58 або 102.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися