Винесли вирок вбивці 19-річної львівської студентки
Кримінал

Винесли вирок вбивці 19-річної львівської студентки

23 липня 2023, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

Щоб уникнути покарання, хлопець старанно вдавав із себе психа

У Львові нарешті прозвучав вирок у справі вбивства 19-річної студентки Дар’ї Косенок. Вона вийшла з гуртожитку, й зв’язок з нею обірвався. Невдовзі бідолашну знайшли понівеченою в орендованій квартирі, а за підозрою у скоєнні вбивства затримали її колишнього хлопця.

Не зумів прийняти відмови й став переслідувати

Дарія була родом із міста Кам’янське на Дніпропетровщині, однак після закінчення школи для продовження навчання обрала Львів. Вона мріяла стати перекладачем. Добре знала англійську, самостійно вивчала арабську, а на філологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка обрала спеціалізацію «перська мова». Рідні були впевнені, що дівчину чекає гарне майбутнє. Аж доки в її житті не з’явився Нестор.

Пара почала зустрічатися восени 2018 року. Нестор приїхав до Львова з Житомира й теж став студентом філфаку. Симпатичний, ерудований, щедрий – він залицявся гарно, тож зачепив серце Дарії. І дівчина відповіла взаємністю. Однак їхні стосунки відразу були проблематичними. Він ревнував, а ще постійно смітив грошима. Міг з легкістю віддавати по 15 тисяч гривень щомісяця за орендоване житло, не шкодував грошей на різні розваги. Даша просила хлопця бути стриманішим у витратах, відкладати гроші на майбутнє, однак він не слухав, бо хотів жити на широку ногу, у своє задоволення.

– Дочка розповідала, що Нестор займався біткоїнами, проводив курси – навчав людей, як заробляти на криптовалюті. Але я не вірив у це, – згадує батько убитої. – Зате я добре бачив, як він зверхньо ставиться до Даші, контро-лює її. Врешті вона сама зрозуміла, що Нестор їй не пара, і вирішила припинити з ним стосунки.

Шукав способи убивства та уникнення покарання

А після того почалося справжнє жахіття в житті студентки. Нестор відмову не прийняв та почав переслідувати Дарію. Врешті висунув їй ультиматум: якщо не повернеться до нього, то накладе на себе руки. Це дуже гнітило дівчину, вона погодилася на зустріч…

– Даша була дуже доброю та співчутливою. Вона просто пошкодувала Нестора, – плаче мама дівчини. – А він он як з нею вчинив.

Та поки пара була в розриві, у голові Нестора зрів страшний план. У суді довели, що хлопець шукав в інтернеті, як здійснити вбивство, яке за це передбачене покарання та як уникнути відповідальності. У той час, як він клявся в коханні до Дарії, сам обирав ножа для страшної помсти. І здійснив її в орендованій квартирі. Коли дівчина прийшла до Нестора, хлопець завдав їй понад двадцять ударів ножем. Шансів вижити у бідолашної не залишилося.

Коли тіло жертви виявили, Нестор відразу став головним підозрюваним. Однак ні на квартирі, ні у місті його не було. Затримали хлопця невдовзі у Східниці на Львівщині. Він переховувався в одному з хостелів.

Молодша сестра має важку форму аутизму

Усі докази свідчили, що убивця – колишній бойфренд Дарії. Однак той почав вдавати із себе дурника. Було проведено судово-психіатричну експертизу, й вона підтвердила: неосудний. Мама убивці розповідала журналістам про своє горе, як сама виховувала Нестора та його молодшу сестру з важкою формою аутизму. Мовляв, син її отримав душевну травму після розриву з Дашею, дуже схуд і змінився. Їй шкода, що так сталося, але він, бідолашний, дуже хворий.

У ці казки не повірили рідні убитої дівчини й наполягли на повторному проведенні експертизи. Її провів Київський міський центр судово-психіатричної експертизи. Він спростував попередні висновки львівських експертів та встановив, що підозрюваний лише симулює психічний розлад, щоб уникнути покарання за вбивство. Після цього справу знову передали до суду.

Батькам Дарії було важко відвідувати засідання й слухати страшні подробиці останніх хвилин життя своєї дитини. Однак вони вірили, що убивці дадуть заслужене покарання. І ось нещодавно Личаківський районний суд Львова виніс вирок. Він засудив Нестора Литвинчука, обвинуваченого у вбивстві 19-річної студентки Дар’ї Косенок, до довічного ув’язнення. Також, відповідно до вироку, убивця має сплатити батькам дівчини 861 тисячу гривень моральної шкоди.

У суді обвинувачений свою вину визнав і говорив про щиросердне каяття. Однак усі його слова звучали фальшиво.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися