У центрі Рівного знайшли унікальне підземелля
Культура

У центрі Рівного знайшли унікальне підземелля

24 травня 2016, 13:48
0
0
Сподобалось?
0

Унікальне підземелля розкопали будівельники під час робіт у центрі Рівного на вулиці Шкільній. Вони натрапили на залишки підземних арок та хотіли забетонувати їх для фундаменту майбутньої споруди. Проте громадськість виступила проти цього.

Як повідомив начальник Рівненського міського управління культури та туризму Тарас Масименко, роботи на тому місці не можна продовжувати без археологічних розкопок.

- У центрі Рівного на вулиці Шкільній будівельники хотіли залити об'єкт археології бетоном. Однак, згідно з чинним законодавством, знищення об'єкту археології - кримінально відповідальний злочин. І хоча з документами у забудовника все в порядку, він під тиском громадськості погодився тимчасово припинити роботи та пустити на об’єкт археологів. Пообіцяв не заважати археологам і допомогти у розкопках робочою силою. Окрім того, якщо об'єкт дослідження буде історично цінним, то отримали запевнення у тому, що для нащадків він проведе консервацію, музеєфікацію та експонування об'єкту за свої кошти. Експертиза розпочнеться одразу після бетонування подушки фундаменту, - сказав Тарас Максименко.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися