Нові санкції ЄС: за два роки Росія втратить майже 100 мільярдів євро
Економіка

Нові санкції ЄС: за два роки Росія втратить майже 100 мільярдів євро

29 липня 2014, 10:21
0
0
Сподобалось?
0

Вчора відбулися п'ятисторонні переговори президентів США, Франції, а також глав урядів Німеччини, Великої Британії та Італії. Тематикою їх розмови стало посилення тиску на Росію. Лідери США та провідних держав Євросоюзу досягли згоди щодо необхідності впровадження нових санкцій, повідомляється у комюніке Єлисейського палацу, що розповсюджене за підсумками переговорів, пише «Українська правда».

«Можна з жалем констатувати що, попри неодноразові заклики на адресу президента РФ Володимира Путіна, Росія не намагається вплинути на сепаратистів з метою примусити їх до переговорів. Також Росія не здійснює реальних кроків для встановлення контролю над кордоном з Україною», - йдеться у заяві лідерів 5 країн.

"П'ять лідерів держав та урядів підтвердили, що за цих умов вони мають намір вдатися до нових обмежень (санкцій) щодо Росії», - підкреслює прес-служба Єлисейського палацу.

Робочий проект рішення про перший етап секторальних санкцій мають затвердити сьогодня. Ці обмеження вперше стосуватимуться не окремих осіб чи підприємств, а цілих галузей економіки РФ та провідних банків.

Джерела повідомляють, що ефект від секторальних санкцій може досягти 100 млрд євро за два роки. Так уже цього року прийняття цих заходів коштуватиме Росії 23 млрд євро і ще 75 млрд євро в наступному.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися