У Лондоні знайшли одну з найстаріших фресок римської Британії
З перших уст

У Лондоні знайшли одну з найстаріших фресок римської Британії

10 лютого 2016, 23:17
0
0
Сподобалось?
0

Під час «охоронних» розкопок перед будівлею нового офісного будинку в Лондонському Сіті археологи знайшли фрески, які колись прикрашали будинок багатого римлянина. Знахідка була на глибині близько шести метрів. Фрески датуються кінцем I століття н.е., тобто першими десятиліттями римського Лондона.

Це один з найбільш ранніх зразків настінного живопису в римській Британії. Можна сказати, що фрескам пощастило — вони виявилися буквально «запечатані» в землі. На межі I і II століть н.е. на місці, де знаходився будинок, побудували базиліку — громадську будівлю. Перед будівництвом римляни вирівнювали поверхню і зруйнували стіни будинку, частина з них впала всередину приміщень. В результаті фрески виявилися «обличчям вниз». У такому вигляді їх і знайшли фахівці з археологічного підрозділи Музею Лондона.

Збереглися ділянки розписаної штукатурки до 2,5 метра в ширину і до 1,5 метра в довжину. Більшість фарб, використаних при розписі були органічного походження. Тільки одна з них — червона — виготовлена з кіновару, дорогого рудної сировини, який в римський час добували в Іспанії.

Цікаво, що в орнаменті на фресці допущена помилка. Щоб її виправити, треба було б перемалювати всю панель. На думку археологів, помилка говорить про те, що над фрескою працювали кілька майстрів.

Джерело: Високий замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися