Чи можна, щоб чоловік був присутній на пологах?
З перших уст

Чи можна, щоб чоловік був присутній на пологах?

14 листопада 2016, 16:22
0
0
Сподобалось?
0

«Уже, мабуть, з десять років, як чоловіки йдуть на пологи разом з дружинами. Медики, та й самі породіллі, стверджують, що це добре. Ми сім’я віруюча. Старша дочка народжувала разом з чоловіком, а от коли до пологів готується молодша, я тільки тепер задумалася: чи правильно це? Що кажуть з цього приводу священики?»
Лідія СТОРОЖНЮК, Горохівський район, Волинська область

На запитання читачки відповідає священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії:
– Присутність на пологах для чоловіка – дуже важлива подія у його житті і переживання величезної сили. Психологи вважають, що максимально ранній контакт батька з немовлям сприяє формуванню надійної прихильності до малюка. Батьки, що тримали на руках своїх новонароджених дітей, тісніше включені у виховання і догляд за ними. Вони не бояться дитини і почувають себе компетентними у її вихованні. Чоловік може зробити для дружини, яка тільки народила, дуже багато, оскільки присутність тата в післяпологовій палаті робить перші дні для збільшеної сім’ї радісною сімейною подією.
З іншого боку, не варто йти на пологи чоловікам, які емоційно нестійкі, агресивні та конфліктні. Партнер на пологах повинен бути толерантним, лояльним, не схильним до конфліктів. Ця людина має в прямому сенсі бути готова пожертвувати собою. Чоловік приходить не просто на пологи разом з дружиною, він повинен прийти і «розчинитися» в ній, щоб надати їй адекватну допомогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися