Як волинянам-учасникам АТО отримати земельну ділянку
З перших уст

Як волинянам-учасникам АТО отримати земельну ділянку

2 жовтня 2014, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

Одним із шляхів державної підтримки учасників антитерористичної операції та родин загиблих там військовослужбовців є безоплатне надання земельних ділянок.

Відтак, Управління Держземагенства у Волинській області подає покрокове роз'яснення цього механізму. 

Спершу громадянину України необхідно звернутись до органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності, із заявою про безоплатне надання земельної ділянки у власність.

Звертаємо увагу, що таким органом щодо земель комунальної власності, які переважно розташовані в межах населених пунктів, є відповідна сільська, селищна, міська рада, а щодо земель державної власності, які, як правило, розташовані за межами населених пунктів, є:

- при наданні земельних ділянок для ведення садівництва або особистого селянського господарства - Головне управління Державного агентства земельних ресурсів в області,

- при наданні земельних ділянок у інших випадках - районна державна адміністрація.

До заяви додаються наступні документи:

- викопіювання з кадастрової карти (плану), який можна замовити у районному (міському) управлінні земельних ресурсів за місцем розташування земельної ділянки. Можна надати інші графічні матеріали, на яких слід зазначити бажане місце розташування земельної ділянки;

- погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб)

- копію документу, що посвідчує особу ( паспорту громадянина України).

За наслідками розгляду Вашого звернення, приймається рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або про відмову у його наданні.

Після цього необхідно замовити у землевпорядній організації виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Там виконують геодезичні роботи і розробляють проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у строки, встановлені договором. Межі земельної ділянки, при потребі, мають бути закріплені межовими знаками встановленого зразка. Проект землеустрою має бути складений у паперовій формі та у формі електронного документу.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає погодженню уповноваженими органами влади відповідно до статті 186-1 Земельного кодексу України.

Земельна ділянка реєструється в Державному земельному кадастрі безоплатно. Державний кадастровий реєстратор видає Витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням у ньому кадастрового номеру.

Після цього документацію із землеустрою необхідно подати до органу, уповноваженого розпоряджатись земельною ділянкою разом із клопотанням про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. До клопотання додається:

- примірник погодженого проекту,

- витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Після одержання рішення (наказу) про безоплатну передачу у власність земельної ділянки необхідно здійснити в територіальному органі Укрдержреєстру державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися