Ось так обладнали джерело на Підзамчі в Локачах
Наші публікації

На Волині відновили давнє джерело

12 листопада 2023, 10:00
0
2
Сподобалось?
2

Щоразу, коли їдемо від мами до Луцька, заїжджаємо на околицю Локач, щоб набрати смачної водички, яка б’є з джерельця на Підзамчі. Так здавна називають цю місцину, бо, мовляв, колись тут був замок. Може, й джерельце веде свій шлях з тої пори? Хтозна… Раніше воно було заросле травою, ледве пробивалося на волю. А кілька років тому його розчистили, окультурили.

Встановили бетонні кільця, вивели трубу, з якої постійно тече джерельна вода. Зробили незвичайну криничку. Обклали камінням, а зверху встановили казковий дерев’яний будиночок. Гарно, чистенько довкола. Люди, які живуть на вулиці Відродження, доглядають за цією місциною. Хто ж постарався, щоб відродити давнє джерело?

– Місцеві давно знали про його існування, – розповідає Олександр, який мешкає неподалік. – Та все якось руки не доходили окультурити джерельце. А потім ми зібралися, звернулися до голови Локачинської селищної ради. Він підтримав нашу ідею. На допомогу виділив працівників місцевого комунального господарства. Так всі разом навели тут порядок. І зараз стараємося його підтримувати. Коли зимою вимикали світло, то всі з вулиці з відрами йшли до джерела. Вода там дуже смачна!

Місцеві бачать, як щодня до джерела приїжджають автівки. Видно, що слава про добру воду розлетілася далеко за межі Локач. Її якість підтверджена дослідженнями. Одного року місцеві школярі, які брали участь в регіональній науково-дослідницькій експедиції «Водами Прибужжя», брали на аналіз воду з різних джерел навколо селища. І та, що на Підзамчі, виявилася найчистішою!

Руслана СУЛІК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися