«Шахтар» програв ключовий матч Ліги Чемпіонів
Спорт

«Шахтар» програв ключовий матч Ліги Чемпіонів

22 листопада 2017, 10:59
0
0
Сподобалось?
0

Вчора донецький клуб проводив найважливіший матч цього етапу, граючи на виїзді з «Наполі». Італійці від моменту жеребкування були головними конкурентами гірників у боротьбі за друге місце.

Наполі - Шахтар 3:0

Голи: 1:0 – Інсіньє (56), 2:0 – Зелінський (81), 3:0 – Мертенс (83).

«Наполі»: Рейна, Альбіоль, Хюсай, Маджо, Кірікеш, Гамшик (Рог, 77), Діавара, Кальєхон, Зелінський (Маріу Руй, 86), Інсіньє (Аллан, 65), Мертенс.

«Шахтар»: П'ятов, Ордець, Ісмаілі, Бутко, Ракицький, Фред, Степаненко (Алан Патрік, 70), Тайсон, Марлос (Дентіньо, 79), Бернард, Феррейра.

Турнірне становище складалося таким чином, що «Шахтарю» потрібна була нічия, аби гарантувати собі вихід у наступний раунд. Натомість поразка залишала примарні шанси на продовження боротьби у Лізі Чемпіонів. Нічия ж автоматично відправляла «Наполі» у Лігу Європи. Отже ставки обох клубів на матч були найвищі.

Гра розпочалася на зустрічних курсах і, як не дивно, у першому таймі привабливіше виглядав «Шахтар», часом демонструючи ледь не барселонівську гру у швидкий короткий пас. Обмін моментами тримав у напрузі уболівальників. Уже на 2-й хвилині П’ятов заблокував удар Кальєхона з кількох метрів, «Шахтар» відповів двома моментами Тайсона, але двічі капітан «гірників» не влучив у ціль з вигідних позицій. Потім Гамшик вивів на ударну позицію Інсіньє, і знову аплодисменти своїми діями зірвав П’ятов. Наприкінці тайму потрудитися довелося уже Рейні. Голкіпер неаполітанців відбив непростий удар Марлоса зі штрафного майданчика і впорався з пострілом Фреда. Ще «Шахтар» заробив чимало кутових, але, попри перевагу футболістів донецького клубу у зрості, нічого з них не видобув.

У такому ж напруженому ключі гра розпочалася й у другому таймі, й тривала до першого гола. Інсіньє класно пробив з-за меж штрафного у дев’ятку воріт «Шахтаря» без шансів для П’ятова. Це все перевернуло у матчі з ніг на голову. У «Шахтаря» вмить вивітрилася впевненість. Донеччани пішли відігруватися, але жодного справді гострого моменту так і не створили. Італійці ж почувалися ніби риба у воді, бо отримали можливість грати на контратаках, ще двічі вразивши ворота П’ятова наприкінці матчу. А перед тим був ще як мінімум один нереалізований момент у неаполітанців – Зелінський не влучив у порожні ворота.

У паралельному матчі «Манчестер Сіті» мінімально здолав «Фейєноорд» – 1:0.

«Шахтар» перед заключним туром має 9 очок і все ще другий, але випереджає «Наполі» всього на 3 пункти. Цю відстань італійці легко нівелюють у матчі з голландцями й матимуть перевагу за рахунок очних зустрічей (3:0 і 2:3), а от чи здатен «Шахтар» зачепитися хоча б за рятівну нічию у матчі з «Манчестер Сіті» - це велике питання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися