Чемпіонський бій Усика: засвистаний гімн, розгром фаворита і переможний гопак
Спорт

Чемпіонський бій Усика: засвистаний гімн, розгром фаворита і переможний гопак

26 вересня 2021, 09:55
0
1
Сподобалось?
1

Український суперважковаговик Олександр Усик (19-0, 13 КО) переміг чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBO, IBF британця Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО).

Бій відбувся у Лондоні. Місцеві глядачі створювали максимальний тиск на приїжджого спортсмена. Почали з того, що засвистали гімн України. Однак Олександр залишився спокійним і націленим на роботу. Несподівано для багатьох, усі спеціалісти та букмекери вважали фаворитом саме Джошуа, з перших раундів Усик зайняв центр рингу й почав знаходити прогалини у захисті опонента. Чемпіон просто не встигав за українцем і отримав свої перші гематоми. У третьому раунді британець й взагалі ледь не опинився на підлозі. Лише у пʼятій трихвилинці Джошуа вдалося трохи намацати зручнішу для себе дистанцію. У шостому раунді все виглядало так, що Ентоні потроху переламує бій, але у сьомому він знову ледь не опинився у нокдауні. У чемпіонських раундах британець міг врятуватися лише нокаутуючим ударом. Але Усик йому таких шансів не дав. Натомість сам у заключному раунді пішов перемагати нокаутом й був дуже близький до цього. Лише повага до чемпіонського статусу і близькість закінчення бою стримали рефері у рингу від дострокового припинення поєдинку у кінці раунду, коли Усик завдав з десяток силових ударів по супернику, котрий практично перестав захищатися. Після гонгу Джошуа ледь добрів до свого кутка і ще довго не міг нормально дихати й, судячи з міміки, терпів сильний біль.

У підсумку судді одноголосним рішенням віддали перемогу Олександру Усику – 117–112, 116–112, 115–113, а глядачі побачили від українця переможний гопак.

Попередньо відомо, що бійці домовилися про реванш. Олександр Усик хоче провести цей бій на Олімпійському.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися