Гол Роналду, який нічого не дав Португалії і остаточно
Спорт

Американці програють і сміються, і португальці виграють і плачуть

27 червня 2014, 12:47
0
0
Сподобалось?
0

Найзаплутаніша ситуація до останнього залишалася у групі «G». До останнього туру усі команди - Німеччина, Португалія, Гана і США - зберігали шанси на вихід в 1/8, також, теоретично, кожна збірна могла вилетіти з Мундіалю.

США - Німеччина - 0:1

Гол: 0:1 - Мюллер (55).

США: 1. Ховард, 19. Зусі (2. Єлдін, 83), 3. Гонсалес, 4. Беслер, 23. Джонсон, 4. Бредлі, 7. Бізлі, 8. Демпсі, 13. Джонс, 14. Девіс (11. Бедоя, 59), 15. Бекерман.

Німеччина: 1. Нойєр, 4. Хьоведес, 5. Хуммельс, 16. Лам, 17. Мертезакер, 20. Боатенг, 7. Швайнштайгер (19. Гьотце, 76), 8. Озіл, 13. Мюллер, 18. Кроос, 10. Подольськи (11. Клозе, 46).

Лише Німеччина у квартеті «G» могла почуватися спокійно. Тільки фантастичні сценарії могли залишити її ні з чим, адже «бундестім» забезпечила собі шикарну різницю м'ячів за рахунок перемоги над Португалією (4:0). Американці, хоча й мали так само я німці 4 очки, все ж у разі своєї поразки були залежні від результату зустрічі між Португалією та Ганою. В принципі, в очному протистоянні США та Німеччину влаштовувала нічия. Вона залишала «статус кво» між командами, водночас два інших суперники лишилися б з носом. Про це обережно поговорювали у пресі, вважаючи вагомим аргументом на користь такої теорії те, що збірну США тренує німецький фахівець Юрген Клінсман. Проте все це виявлося вигадкою. На полі точилася безкомпромісна боротьба й німці здобули мінімальну перемогу за рахунок гола свого найкращого бомбардира Мюллера. Таким чином підопічні Йоахіма Льова подарували шанс парі Португалія - Гана, які проводили свій матч Паралельно.

http://www.youtube.com/watch?v=QZ4VkP0n1aY

 

Португалія - Гана - 2:1

Голи: 1:0 - Бой (31 - автогол), 1:1 - Гьян (57), 2:1 - Роналду (80).

Португалія: 22. Бету (1. Едуарду, 89), 2. Бруну Алвеш, 3. Пепе, 4. Мігел Велозу, 6. В. Карвалью, 7. Роналду, 8. Моутінью, 11. Едер (10. Вієйрінья, 70), 17. Нані, 20. Аморім, 21. Жоау Перейра (18. Варела, 62).

Гана: 16. Дауда, 3. Гьян, 7. Атсу, 8. Агеманг-Баду, 10. А. Айю (22. Вакасо, 81), 17. Рабіу (6. Афрійє, 76), 18. Воріс (13. Дж. Айю, 71), 19. Менса, 20. Асамоа, 21. Бой, 23. Аффул.

Португалія і Гана взяли один одного у «смертельні» обійми. Обидві команди намагалися використати свій шанс, і, зрештою, потопили одна одну. Після півгодини швидкого і відкритого футболу рахунок у грі відкрив ганієць Бой. Правда зробив це дещо невдало, бо забив у власні ворота. Буквально за кілька хвилин, не витримавши тиску від португальців, які закидали штрафний майданчик африканців навісами і прострілами, Бой ледь не оформив другий автогол.

Після перерви європейці продовжували тиснути. Португальцям, аби пройти далі, потрібно було вигравати з різницею в 4 голи. Але одна з контратак Гани поставила все з ніг на голову. Гьян зрівняв рахунок. Приблизно у цей же момент німці забили у паралельному матчі американцям. Тепер уже африканці навіть у разі мінімальної перемоги над Португалією вийти в 1/8. Але ці плани швидко згоріли. Європейці пішли ва-банк. Наприкінці матчу у них залишилося всього двоє номінальних захисників. І Роналду таки знову вивів свою команду вперед. Більше того, якби на останніх хвилинах Кріштіану реалізував відсотків 70 своїх моментів, то Португалія цілком могла б виконати своє непросте завдання. А так мінімальна перемога залишила їх за бортом Мундіалю. Більшість піренейців залишали поле зі сльозами на очах. Розчаровані були й ганці. У ці ж хвилині на іншому стадіоні раділи американці, які мінімально програли німцям.

http://www.youtube.com/watch?v=3v5b6nhyDdo


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися