В Одесі нарешті відловили терористів, які підривали партійні і волонтерські офіси
Україна

В Одесі нарешті відловили терористів, які підривали партійні і волонтерські офіси

16 березня 2015, 21:57
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами протягом кількох днів знешкодила в Одесі дві розгалужені злочинні групи, які вчинили теракти біля офісів політичних сил, волонтерських рухів, важливих об’єктів життєдіяльності міста.

Наразі затримано п’ятьох громадян, які обґрунтовано підозрюються у організації та вчиненні терактів, виготовленні саморобних вибухових пристроїв. Тривають заходи із затримання решти членів злочинних груп, повідомили у прес-центрі СБУ.

Так, у рамках розслідування серії вибухів, вчинених з метою дестабілізації ситуації в місті, затримано місцевого мешканця, 1985 р. н., який дезертирував із лав української армії і може мати причетність щонайменше до трьох терактів в Одесі. У затриманого вилучено потужний арсенал зброї: пістолети, карабін СКС, більше двадцяти гранат Ф-1 та РГД-5, 16 ручних протитанкових гранатометів РПГ-22, понад 6 тисяч  набоїв  до автоматичної та стрілецької зброї, 34 запали. Використані зловмисниками у низці терактів пристрої з вибухівкою ідентичні. Встановлено особу, яка виготовляла їх для терористів. Мешканця Миколаївської області, 1993 р. н., разом із спільником було затримано 12 березня в Іллічівську Одеської області під час спецоперації. У нього вилучили підготовлену ним для чергового злочину вибухівку потужністю у 3,5 кілограмів тротилу. За даними слідства, цей саморобний вибуховий пристрій планувалося використати для підриву ще одного волонтерського центру в Одесі. Точно такий вибуховий пристрій було виявлено наступного дня у їхнього спільника, 1986 р. н. Експертиза вже підтвердила, що вибухівка у пристрої ідентична тій, що була використана зловмисниками 27 грудня минулого року, коли загинув працівник комунальних служб, та 3 лютого цього року при підриві одеського офісу однієї з політичних сил.

Під час інтенсивних оперативних заходів співробітники СБУ, діючи на упередження, затримали із значним арсеналом зброї члена радикальної організації, яка входить до сфери впливу так званого «православного казачества». У послужному списку одесита найманство у збройних конфліктах на території інших держав. Затриманий входить до угруповання, яке серед іншого вчиняло підриви фінансових установ міста для розхитування ситуації в Одесі. У помешканні зловмисника вилучено боєприпаси, холодну зброю, проросійські агітаційні матеріали.

Крім того, «законсервовану» схованку з боєприпасами та елементами саморобних вибухових пристроїв виявлено у орендованому гаражі активного учасника одеського «Антимайдану». Його завербували терористами «ДНР», після чого чоловік став до лав одного з незаконних воєнізованих формувань на Донеччині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися