Фарс: бойовики обстріляли спостерігачів Спільного центру з контролю за припиненням вогню
Україна

Фарс: бойовики обстріляли спостерігачів Спільного центру з контролю за припиненням вогню

26 червня 2015, 19:02
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вранці бойовики обстріляли спостережний пункт української сторони Спільного центру з контролю за припиненням вогню, що знаходиться в районі населеного пункту Бердянське (поблизу Широкиного).

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу центру.

Обстріл було здійснено реактивними пусковими установками 9П132 «Град-П» («Партизан») з напрямку Безіменного, що перебуває під контролем незаконних збройних формувань. За двадцять дві хвилини бойовики випустили 122 реактивних снаряди з чотирьох-шести пускових установок. Факт обстрілу був підтверджений російськими і українськими спостерігачами СЦКК, які знаходяться на протилежній стороні в Безіменному.

«За 20 метрів від спостережного пункту СЦКК в Безіменному бойовики розклали «Гради-П» і відкрили вогонь. За повідомленнями російських спостерігачів, вони неодноразово робили спроби припинити вогонь, телефонуючи керівникам НЗФ у Донецьку», – заявив очільник української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

У наслідок обстрілу був знищений автомобіль УАЗ «Hunter». Пошкоджені навколишні будинки в Бердянському. Українські офіцери-спостерігачі не постраждали.

Установки «Град-П» бойовики почали отримувати в березні цього року. Вона була розроблена для поставок СРСР у В’єтнам. Це одна направляюча 122-мм калібру для стрільби одиночним боєприпасам від РСЗО БМ-21 «Град».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися