«Російський алюміній» перетворив свого українського конкурента на звалище брухту
Україна

«Російський алюміній» перетворив свого українського конкурента на звалище брухту

22 липня 2015, 19:40
0
1
Сподобалось?
1

Співробітники Служби безпеки України встановили факти знищення російськими власниками економічного потенціалу ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (був поглинутий російським концерном «РусАл»).

Основні потужності комбінату були зупинені росіянами ще у 2011 році, начебто через нерентабельність виробництва. Влітку минулого року власники ЗАЛК остаточно зупинили випуск продукції. Незважаючи на рішення судів різних інстанцій про повернення акцій комбінату у власність держави, російські власники паралельно з оскарженням судових рішень розпочали демонтаж елементів технологічного обладнання з ПАТ «ЗАЛК». Правоохоронці встановили, що з грудня 2014 до червня 2015 року з комбінату вивезено майна на понад 100 мільйонів гривень. У червні Верховний суд України остаточно повернув 68% акцій ПАТ «ЗАЛК», які належали росіянам, у державну власність. Однак, вже після рішення суду співробітники спецслужби виявили та блокували нову спробу вивозу з комбінату обладнання, інформують в СБУ.

https://www.youtube.com/watch?v=QtaiIbszppA

Колись цехи успішного підприємства виглядали зовсім інакше.

Фактично російський концерн знищив свого українського конкурента. Навіть після розвалу СРСР комбінат зумів зберегти значну частину свого потенціалу. У найкращі роки «ЗАЛК» вкладав гроші у соціальну сферу, та утримував спортивні команди. Зокрема найтитулованіший жіночий баскетбольний клуб «Козачка», який збирав тисячні аудиторії уболівальників і успішно представляв Україну у Єврокубках.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися