Легендарний танк «Богатир»: він вирвався з-під завалів підірваного терміналу ДАП
Україна

Легендарний танк «Богатир»: він вирвався з-під завалів підірваного терміналу ДАП

11 вересня 2015, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

Цікаву розповідь про бойову машину, яка боронив аеропорт Донецька до останнього дня, розмістила прес-служба штабу АТО. Танк, на гарматі якого виведено слово «Богатир» – своєрідна легенда АТО. Для наших «кіборгів» він був і броньованою непохитною стіною, і міцним вогневим кулаком одночасно. Так само, як і бійці з плоті і крові, «Богатир» зазнав чимало поранень. А під час самого запеклого штурму, його завалило стіною, яку підірвали російські спецпризначенці. Та, тодішній екіпаж зумів вирватись з кам’яної пастки. І більш того, «Богатир» прикривав вогнем відхід наших військ.

Зараз прославлений танк «Богатир» стоїть в тилу наших військ на Маріупольському напрямку. До свого нового екіпажу, ця броньована легенда АТО прийшов як досвідчений ветеран – без нагород і відзнак, та з численними бойовими ушкодженнями.

– Ми надзвичайно любимо і поважаємо нашого «Богатиря» – розповідає командир танку Євген. – Єкіпаж, разом з ремонтниками повністю відновили нашу броньовану машину. На спеціально обладнаному полігоні провели пристрілку гармати і кулеметів танку. І зараз повністю готові в будь-який момент, висунутись вперед на вогневі позиції, які ми полишили відповідно до Мінських домовленостей, щоб підтримати вогнем і бронею наших бійців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися