СБУ заявляє про попередження замаху на Авакова та Білецького — його готував командир «Слобожанщини»
Україна

СБУ заявляє про попередження замаху на Авакова та Білецького — його готував командир «Слобожанщини»

12 вересня 2015, 02:50
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою попередили вбивство Міністра внутрішніх справ та низку інших замовних вбивств у Києві та Харкові. У наслідок спецоперації, правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопосадовців міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів. У Харкові затримано одного з організаторів групи – керівника батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Як зазначив в ефірі програми «Шустер Live» радник голови СБУ Юрій Тандіт, група планувала вбивства Арсена Авакова, командира полку спеціального призначення «Азов» та народного депутата Андрія Білецького, командира роти патрульної служби міліції особливого призначення «Східний корпус» Олега Ширяєва, волонтера-бізнесмена Всеволода Кожем'яко.
Довідково: Андрій Янголенко – колишній працівник харківського «Беркуту», який відмовився брати участь у зачистці Майдану. Спецбатальйон міліції «Слобожанщина» очолив з початку його створення влітку 2014 року. Восени 30 бійців підрозділу написали заяву про причетність командування батальйону до насильницьких дій як до підлеглих, так і до мешканців Донеччини. Також Янголенка звинувачували у «віджимі» майна мирних мешканців, а також у заволодінні гуманітарною допомогою для батальйона. Однак ці факти не підтвердились під час службової перевірки МВС. 6 березня 2015 року автомобіль Янголенка, в якому він їхав зі своєю дружиною – теж записаною в особовий склад «Слобожанщини», підірвали керованим фугасом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися