Блокада окупованого Криму поступово виходить на державний рівень
Україна

Блокада окупованого Криму поступово виходить на державний рівень

23 листопада 2015, 17:58
0
1
Сподобалось?
1

Президент України звернувся до Прем'єр-міністра України з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрями) та підготовки проекту відповідного рішення. Лист датований ще  4 листопада.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Петро Порошенко також запропонував до прийняття Урядом зазначеного рішення забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного й залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями.

Президент наголошує, що одним із пріоритетних завдань органів державної влади на сьогодні є визначення моделі подальших відносин України з тимчасово окупованою територією АР Крим.

«Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією», – аргументує у листі Глава держави необхідність припинення вантажного транспортного сполучення з АРК.

Реакція Кабміну не забарилася. Після обіду урядова прес-служба про тимчасову заборону переміщення вантажного транспорту на адмінкордоні між Україною і АР Крим. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні Уряду.

Також Яценюк доручив уряду на чолі з Мінекономіки підготувати проект розпорядження Уряду про конкретний перелік товарів, робіт і послуг, які можуть постачатися до Автономної Республіки Крим, і ввести відповідний перелік товарів.

Окрім того, Арсеній Яценюк зазначив, що сподівається на притягнення Генпрокуратурою до відповідальності людей, причетних до підписання контракту на постачання електроенергії до Криму.

«Нагадаю, що мною як прем'єром було призначене службове розслідування про підписання сумнозвісного контракту на постачання електроенергії до АРК. За його результатами, було встановлено, що контракт містив норму про постачання електроенергії не до Автономної республіки Крим, Україна, а до якогось незрозумілого «Кримського федерального округу», – заявив Яценюк.

Наразі матеріали передані у Генпрокуратуру.

Таким чином офіційний Київ потрохи фактично приєднується до громадського блокади Криму. Адже окуповані території повинен забезпечувати окупант до їх звільнення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися