Україна

Чи справді не можна одружуватись у високосний рік?

28 січня 2016, 16:06
0
0
Сподобалось?
0
«Настав 2016 рік, він є високосним. А моя дочка збирається іти заміж. Я вірю у народні прикмети, тим більше моя мама виходила у такий рік і прожила з батьком усього кілька літ, і то нещасних. Підкажіть, чи правда, що не можна брати шлюб у високосний рік?»
Тетяна, Ковельський район Волинської області
 
Дівчата самі засилали сватів
І справді, з настанням високосного року люди відкладають одруження, «перехідщину» в нову оселю. Ще з давніх часів народ вважав, що в такий рік і урожай гірший, і весілля не можна гуляти, бо молодих чекає нещастя, раннє вдівство і зрада половинки. Проте в Інтернеті знаходимо цікаву інформацію, що на Русі високосний рік вважався роком нареченої. Саме в цей час дівчина могла сама вибрати, до кого засилати сватів. І жених не мав права відмовляти. Подібна традиція існує і в Ірландії – дівчина може зробити пропозицію своєму обранцеві саме 29 лютого. 
Астрологи про щасливі дні для шлюбу
Астрологи пропонують дати для весіль у 2016 році, які обіцяють довголітній щасливий сімейний союз. Січень уже завершується, але не розчаровуйтеся: таких днів у ньому не було, тому що весь місяць минув під знаком «холостяка». У лютому вдалі – з 14 по 18 та з 20 по 25 число. У березні сприятливих дат нема, тому варто утриматися від укладення шлюбу. В квітні – теж, адже Великий піст припадає на весь місяць, а, як знаємо, одружуватись у цей період не можна. Кажуть, що після весілля у травні молодята все життя «маятимуться», проте цей місяць дав багато днів для з’єднання коханих – з 15 по 27 число. В червні таких усього два – 17 і 25. У липні весілля варто зіграти 8 числа, у день Святих Петра і Февронії, адже це православне свято закоханих. Також у липні обіцяють удачу 13, 15, 18, 20, 25 числа. Враховуючи всі церковні свята і пости у серпні, найщасливішим буде 12. У вересні теж лише один день – 18. Від одруження у жовтні краще відмовитись. У листопаді щасливе число тільки 3. А в грудні – 6 і 11.
Церква проти людських забобонів
Проте лише вам вирішувати, довіряти таким обчисленням чи просто скептично посміхнутись. Адже церква, крім постів, не має заперечень щодо днів у місяці, а тим паче високосного року. «Ісус казав: «Я з вами вічно». Тому треба жити з вірою, покладаючись на Господа, і не зважати на високосний рік, бо то все людські забобони та марновірство, – пояснює протоієрей Олександр Насарчук, настоятель храму в селі Воютин Луцького району. – Отож, можна і одружуватися, і оселятися у новій хаті, і починати нові справи. Хай з вами буде Господь!»

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися