https://vimeo.com/142907888
Україна

В 2016-му році в Україні вийде перший фільм, знятий в дозволі 6k

15 квітня 2016, 11:18
0
0
Сподобалось?
0

Минулого літа в рамках Кіноринку Одеського міжнародного фестивалю в блоці українського кіно відбулася прем'єра трейлера дитячого пригодницького фентезі "Урок магії". А вже в другій половині поточного року очікується вихід фільму на великі екрани. На сьогоднішній день зйомки фільму вже завершилися, він знаходиться на стадії пост-продакшну.

«Урок магії» - українське комедійно-пригодницьке фентезі, що оповідає про чотирьох друзів-школярів, які опинилися в чаклунському королівстві під час невеликого виступу під назвою «Урок магії», яке вони проводили для молодших класів. Темні Сили хочуть зробити їх своїми підданими і відправити назад в реальний світ. Чаклунство проти справжньої дружби, сили потаємного світу проти першого кохання - в битві за життя. Пориньте в неймовірний світ несподіваних перетворень четвірки друзів!

Фільм знятий українською, планується також його ліпсінг (підбір тексту по руху губ - авт.) ще як мінімум на три європейські мови, оскільки в планах творчої групи запланована участь фільму в європейських і заокеанських фестивалях і кіноринках.

Локаціями для зйомок стали Одеса та Белгород-Дністровський (Одеська область). Використовувалися як декорації, так і натуральні природні локації для зменшення надалі дорогої комп'ютерної графіки. Перший день знімального процесу проходив на Одеській кіностудії у знаменитого фонтану «Нарцис», а потім - в павільйонах, в побудованих декораціях, деякі з яких підійшли з минулих проектів і були адаптовані. Складним місцем для зйомок став одеський парк атракціонів, де в розпорядження творчій групі були надані всі каруселі, колесо огляду і весь персонал луна-парку. Спочатку підземелля, в яке потрапляють за сюжетом герої фільму, повинні були знімати в підвалах, які часто використовуються як підземні майданчики для зйомок різних фільмів, але по «вдалому» збігу обставин перед самим початком робіт у них завалилась плита над входом, тому довелося в аварійному режимі шукати заміну. Керівництво одеського художнього музею пішло на зустріч творчій групі й дозволило зробити зйомки в підземному гроті під палацом Наришкіних з входом в катакомби - і фільм в підсумку від цього тільки виграв.Актори, як діти, в захваті бігали по звивистих одеських катакомбах, а моторошність темних коридорів допомогла вжитися в роль. Будівля школи, де за сценарієм вчилися герої, знімалася на 16-ій Станції Великого Фонтану в одному з корпусів санаторія ім.Горького. Фонтан, що знаходиться поруч був настільки зруйнований, що декораторам і художникам фільму довелося його реставрувати - доробляти відсутні елементи в ансамблі фонтану. Для казкового бару підійшов діючий ресторан із середньовічним інтер'єром і меблями, який став у фільмі «Баром гоблінів», і навіть обслуговуючий персонал настільки органічно виглядав в середньовічних нарядах, що режисер запросила знятися у фільмі.

Вечірку відьом планували знімати в одеському ботанічному саду, біля покинутого будинку і зруйнованого фонтану, але адміністрація ботсаду з незрозумілих причин відмовила в зйомці, що теж, як виявилося згодом, зіграло на руку фільму - дану сцену зняли в Білгород-Дністровській фортеці, яка є однією з найбільш збережених на території України і найбільшою серед подібних споруд в країні. Фортеця також підійшла для зйомки польоту відьом і сцени ворожіння відьом біля магічного котла. Для того щоб відзняти політ відьом, знайшли найвищий в Білгород-Дністровському кран. 

«Урок магії» - це перша, знята в Україні картина на обладнання з дозволом 6К. І напевно також перше фентезі для дитячої та підліткоіої аудиторії українського виробництва. Для глядачів фільм вийде в 4К.

Всі спецефекти, корекцію, цифрову обробку для «Уроку магії» виконує цифрова лабораторія "Кінотур", яка, крім іншого, готувала пост-продакшн фільму Євгена Афенеевского "Зима в огні: Боротьба України за свободу", номінованого в цьому році на премію Американської кіноакадемії "Оскар". У портфоліо компанії також присутні фільми «Поводир, або У квітів є очі», «Жива ватра», «Тепер я буду любити тебе», «Зелена кофта» та інші.

"Урок магії" - другий повнометражний фільм виробництва студії дитячих музичних фільмів Carrot Cake, яка зайняла нішу створення кіно для дитячої та сімейної аудиторії. У січні 2015 року в кінотеатрах України відбувся прокат першого фільму трилогії "Чарівні історії. Еліксир добра", зібравши багато позитивних відгуків від глядачів. Головні ролі в ньому, крім юних акторів, виконали Володимир Горянський та Олексій Агопьян.

CARROT CAKE STUDIO - це студія дитячих музичних фільмів, розташована в Одесі. Кіностудія була заснована в 2006 році режисером Лілією Солдатенко. На сьогоднішній день CARROT CAKE є єдиною вітчизняної студією, яка займається виробництвом дитячого повнометражного кіно, використовуючи велику кількість спецефектів, нові технології обробки відео і монтажу.

На даний момент студія працює над продовженням трилогії Чарівні Історії і паралельно над іншими проектами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися