Шо там у сєпарів...
Україна

Шо там у сєпарів...

16 травня 2016, 18:18
0
0
Сподобалось?
0

Ось пройшов і ще один тиждень з життя Донецького та Луганського квазіутворень. Сепаратисти знову продовжують імітувати бурхливу діяльність, спрямовану на демонстрацію будівництва псевдодержав. Російські куратори використовують лідерів сепаратистів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького для демонстрації агресивних намірів щодо планів окупації об'єднаними російсько-сепаратистськими силами всієї території Луганської області та Донецької областей.

При цьому російська сторона демонстративно відмовляється від використання терміну «Новоросія», застосовуючи в інформаційно-пропагандистській діяльності назви «ЛНР» і «ДНР». Незважаючи на умовну згоду керівництвом РФ на використання поліцейської місії ОБСЄ в «Л/ДНР», в той же самий час Кремль через публічну діяльність лідерів сепаратистів демонструє свою повну незгоду з рішенням західних країн.

Представники «МДБ» посилено демонструють бурхливу діяльність по ряду напрямків: боротьбі з контрабандою, шпигунською діяльністю, непідконтрольними НВФ сепаратистів, корупції в органах влади сепаратистів.

Представники спецслужби сепаратистів, використовуючи майданчик підконтрольних їм ЗМІ, створюють видимість правоохоронної діяльності на тлі появи інформації про червневу «чистку рядів» під виглядом переатестації.

Особлива увага при «чистці» буде приділена співробітникам з числа зрадників, які раніше проходили службу в СБУ, що і викликає паніку серед останніх. Фіксується збільшення числа прибулих з Росії кураторів і інструкторів з ФСБ РФ в структурних підрозділах «МДБ» як в Луганську, так і в Донецьку.

Поряд з цим на непідконтрольній українській владі території відбувались інші, не менш важливі, події, про які у короткому викладі на основі медійних повідомлень.

Участь дітей

Згідно з даними tehnopolis.com.ua, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували на блокпостах «ДНР» 14-річних дітей зі зброєю в руках. Підтверджував це і лідер бойовиків Олександр Захарченко, який заявив журналістам, що в загоні «Оплот», яким він особисто командує, є бойовики у віці 14 років, які вже мають нагороди за участь в бойових діях.

Побутові конфлікти з місцевим населенням

За інформацією української військової розвідки, з огляду на низький рівень військової дисципліни в частинах і з'єднаннях 1 АК, зафіксовані випадки застосування зброї проти місцевого населення при виникненні побутових конфліктів на ґрунті зловживання алкоголем.

9 травня зафіксовано 3 випадки застосування зброї проти місцевих цивільних з боку військовослужбовців 1 і 2 «мотострілкових батальйонів 3 окремої мотострілкової бригади» в н.п. Горлівка і Єнакієве, а також 11 окремого механізованого полку (Макіївка) в Донецьк. У підсумку: один місцевий житель отримав легке вогнепальне поранення, двоє військовослужбовців отримали важкі травми, пошкоджені два легкових автомобіля.

Інформаційний наступ

Донецькі бойовики під керівництвом російських РR-фахівців почали «інформаційно-наступальну каманію» на східні та південні регіони України.

Два основних напрямки – розкручування та нівелювання українським керівництвом завоювань Майдану (відсутність покарання представників колишньої влади, корупція, відсутність реформ) і гра на соціально-економічних проблемах.

Про референдум 2014 року

За інформацією ІА EADaily з посиланням на Романа Лягіна, відсторонений від займаної посади «глава ЦВК «ДНР» підтвердив, що бюлетені для «референдуму», що пройшов 11 травня 2014 року на окупованих територіях Донецької області, друкувалися безконтрольно «в підвалах» і не мали ніяких ступенів захисту.

«Ми друкували бюлетені на папері, який брали в підвалі обладміністрації на ризографах, позичених нами у друзів. У нас не було матеріальної частини. Ми користувалися тим, що нам було в той час доступно», – сказав Лягін.

Сам же Роман Лягін 5 квітня був звільнений з посади глави «ЦВК ДНР», після чого на деякий час був посаджений «на підвал» в зв'язку з організацією скандалу на прийомі в «адміністрації» А. Захарченко.

Підсумки візиту Суркова для лідера «ДНР»

Як повідомляє tenews.te.ua, маріонетковий лідер невизнаної «ДНР» Олександр Захарченко остаточно позбавлений права командувати бандформуваннями в Донбасі. Про це на своїй сторінці в «ВК» пише сепаратист Ігор Бистролетов з посиланням на свої джерела, передають «Патріоти України».

За його даними, під час наради в окупованому Сніжному Сурков заявив ватажкам «ДНР», що бойовики переходять під повний контроль Москви. Московський куратор доручив бойовику тільки продовжувати «напускати патріотичного диму».

Одночасно посилили шельмування героїв «російської весни», – йдеться в повідомленні сепаратиста. У соціальних мережах прихильники «ДНР» все частіше стали задавати питання про те, чому Захарченко розповідає харків'янам і одеситам про «русский мир» , підбиваючи їх на протести, а сам ось уже два роки не може навіть висунутися в сторону Маріуполя.

Знищення місцевої інфраструктури

За інформацією ГУР МО, встановлено чергові факти знищення інфраструктури і промислових об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, що може привести до різкого погіршення екологічної обстановки в регіоні.

6 травня військовослужбовцями «3 окремої мотострілкової бригади» розпочато демонтаж та вивезення на металобрухт обладнання «Шахти 2-біс» колишнього Микитівського ртутного комбінату (не працює з 1990 року, в даний час знаходиться в режимі «сухої консервації»). У разі припинення роботи насосів для відкачування води на зазначеному об'єкті, можливе обвалення русла водопроводу «Сіверський Донець – Донбас», що, в свою чергу, призведе до припинення поставок питної води на більшій частині Донецької області, її забруднення ртутної породою і затоплення прилеглих до підприємства селищ Ртутний, Мічуріне і Бесарабка.

Вивезення експонатів

Згідно з інформацією www.ostro.org, депутати невизнаної «ДНР» взяли «закон», який регулює вивезення музейних експонатів на виставки в т.зв. «Дружні країни». Про це повідомляє сепаратистський сайт ДАН.

«У плані міжнародного співробітництва йдеться тільки про дружні або визнали нас державах – це значить, що, наприклад, на Україну ми виставку не повеземо і не будемо передавати наші музейні цінності на оцінку і реставрацію, – заявив розробник «закону» Мирослав Руденко. – Ми будемо співпрацювати в цій справі тільки з тими країнами, з якими працюємо і на дипломатичному, і на гуманітарному рівні».

За його словами, тепер установи культури псевдореспубліки можуть «брати участь у виставках, міжнародних конференціях, різних конгресах і проводити спільні з музеями інших країн наукові дослідження».

«Хочу відзначити, що Росія неодноразово вже привозила свої музейні експонати для виставки до нас в Республіку, тому така співпраця де-факто вже йде», – додав він.

За інформацією українських ЗМІ, тільки Донецький художній музей сьогодні має в своїй колекції більше 15 тисяч творів живопису, графіки, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва. У його колекції представлені роботи найвідоміших українських, російських та інших майстрів XVI-XX століть, а також твори античності.

У Донецьку залишилися роботи Айвазовського, Бенуа, Васнєцова, Голубкиной, Дж. Доу, Кончаловського, Саврасова, Сєрова, Сурикова, Фалька, Шишкіна та Яблонської. В окупованій Горлівці зберігається найбільша в Україні колекція робіт Миколи Реріха.

Нецільова витрата коштів

За інформацією користувачів соцмереж, в «ДНР» витрачають величезні гроші на політичну зовнішню рекламу на комунальному транспорті. При цьому в місті не ведуться відновлювальні роботи.

«Для тих, хто не знає скільки коштує така реклама: ціна від 6000 рублів на місяць. Тепер рахуємо! Трамваї в Донецьку», – зазначив користувач соціальних мереж, коментуючи розміщення реклами «ДНР» на міських трамваях.

Шпигуноманія

Як і раніше представники «МДБ «ЛНР» відрізняються на фронті боротьби з уявними українськими шпигунами і ДРГ з метою отримання дивідендів за виконану роботу від російських кураторів.

Поширюється неправдива інформація про те, що «МДБ» нібито виявило факти вербування жителів тимчасово окупованих територій для використання їх в шпигунській та іншої діяльності. В рамках інформаційного «вкидання» повідомляється про діяльність 24 агентів, чия діяльність нібито була припинена за 4 місяці 2016 року. Представники «МДБ «ЛНР» поширили в ЗМІ сепаратистів інформацію про те, що «агенти спецслужб» займалися збором і передачею відомостей в соціальній, економічній і оборонній сферах бойовиків, яка складає для них т.зв. «державну таємницю».

«В «ЛНР» затримали диверсанта, завданням якого були підриви шахт, - передає журналіст видання бойовиків «ІА Новоросія», надавши відеозапис розповіді українського військовослужбовця, який під тиском російських спецслужб заявив, що нібито керівництвом іноземних інструкторів навчався і готувався до скоєння диверсій на території т. зв. «ЛНР».

Поширюється неправдива інформація про те, що його нібито готували зробити підрив на шахті і звинуватити в цьому керівництво «ЛНР», а також влаштувати замах на представників ОБСЄ і покласти відповідальність за нього на бойовиків НВФ. Пропагандистський портал також поширив дезінформацію про те, що нібито американський інструктор ставив задачу нанесення удару по об'єктах атомної енергетики Причорномор'я.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися