Бердичів — місто вінчання Оноре де Бальзака
Україна

Бердичів — місто вінчання Оноре де Бальзака

2 листопада 2016, 17:11
0
1
Сподобалось?
1

Мекка для хасидів, святиня римо-католиків, місто, де вінчався класик французької літератури Оноре де Бальзак, а в минулому – столиця контрабандисті. Все це втілив у собі невеликий Бердичів - пишуть Факти.

“Україна починається з Бердичева”, – сказав відомий французький письменник Оноре де Бальзак. А Бердичів відомий, насамперед, як місто, де майстер пера вінчався з місцевою красунею Евеліною Ганською. Сталося це у костелі Святої Варвари.

Санктуарій Матері Божої Бердичівської – одна з найвідоміших у світі святинь римо-католиків. Належить ордену найбільш аскетичних – Босих – кармелітів. Храм відомий ще й своєю чудотворною іконою. Зараз там її копія, але віряни переконані: вона теж творить дива. Люди кажуть, зцілює хворих навіть на рак, 20 років тому жінка вимолила  одужання сина.

У 19 столітті місто перетворюється на своєрідну столицю торгівлі й ремісництва. А де торгівля – там і заповзятливі євреї, населення швидко зростає в десятки разів – до 40 тисяч.

Бердичів ще й відома іудейська мекка зі старовинним  цвинтарем і усипальницею  Леві Іцхака бен Мейра – равина Бердичівського. Тож єврейський колорит добре зберігся в українському містечку.

У 19 столітті Бердичів встиг побути і “столицею” контрабандистів. Не допомагала навіть найбільша в тогочасній Україні митниця. Кажуть, контрабанду доправляли через величезні підземні ходи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися