У Києві розстріляли екс-депутата Держуми РФ, який був свідком у справі держзради Януковича
Україна

У Києві розстріляли екс-депутата Держуми РФ, який був свідком у справі держзради Януковича

23 березня 2017, 15:36
0
0
Сподобалось?
0

У центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ від комуністичної партії та полковника російських спецслужб у відставці Дениса Вороненкова. У жовтні 2016 року він переїхав жити до Києва разом із дружиною Марією Максаковою (теж екс-депутат Держдуми РФ) і дав свідчення у справі держзради екс-президента Віктора Януковича.

У день вбивства Вороненков ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. При вході у готель по Вороненкову відкрив вогонь невідомий. Одна куля влучила йому у шию, дві в обличчя, ще одна – у живіт. Жертва нападу померла на місці. Крім того відбулася ще перестрілка між охоронцем Вороненкова та нападником. Обоє отримали поранення. Охоронець отримав кулю у ділянку поруч з серцем, але залишається при свідомості і співпрацює зі слідством. А ось нападнику дісталося аж три кулі – дві у груди та одна у голову. Нині він перебуває на межі життя та смерті. Є інформація, що це чоловік 1988 року народження, який знаходиться у розшуку з подачі дніпровських правоохоронців.

За словами Генпрокурора Юрія Луценка, кілера до місця нападу підвозив автомобіль «Део». На місці виявлено два пістолети: ТТ, який належав зловмиснику, та «Стєчкін» охоронця. Загалом експерти нарахували два десятки відстріляних гільз.

На місце розстрілу приїхала дружина Дениса Вороненкова Марія Максакова. Проте прорватися через оточення поліції не змогла і втратила свідомість, після чого її забрали з місця подій. Їй та Іллі Пономарьову відсьогодні дадуть посилену охорону, яку здійснюватиме спецпідрозділ СБУ «Альфа».

Основною версією слідства на даний момент є вбивство у зв’язку зі справою про держраду Віктора Януковича. Також кажуть про можливий російський слід.

У мережі з’явилося відео з місця подій, відзняте одразу після перестрілки. На ньому видно тіло Вороненкова, а поруч намагається піднятися на ноги поранений охоронець. Трохи далі нерухомо лежить кілер.

https://www.youtube.com/watch?v=ldbBuefzmug

За останніми даними кілер таки помер у лікарні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися