Купили житло. Коли оформляти субсидію?
Україна

Купили житло. Коли оформляти субсидію?

21 вересня 2017, 10:43
0
0
Сподобалось?
0

«У серпні 2017 року ми придбали житло вартістю більше 50 тисяч гривень. Кажуть, що у зв’язку з цим субсидії не отримаємо. А коли можна буде оформити субсидію?»

Марія Ковальчук, Луцький район, Волинська область

На це запитання відповідає начальник відділу департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Олена Маркусик.

– Якщо родина, яка отримує субсидію, здійснила покупку, що перевищує 50 тисяч гривень, надання державної допомоги у сплаті за житлово-комунальні послуги їй не припинять. Факт купівлі впливатиме на визначення права на призначення субсидії наступного року. В разі, коли сім’я не отримувала субсидії за вказаною адресою, то подавати документи на оформлення житлової субсидії на загальних підставах можна буде лише через 12 місяців, тобто з вересня 2018 року.

Разом з тим, якщо родина потребує соціальної допомоги від держави, рекомендуємо заявниці подати заяву та декларацію на призначення житлової субсидії до управління соціального захисту населення Луцької райдержадміністрації вже у вересні цього року. При цьому в заяві зазначити про необхідність розглянути її на комісії райдержадміністрації. Виходячи з конкретних обставин родини, на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, як виняток, комісією райдерж­адміністрації може бути прийнято рішення щодо надання права на призначення субсидії з вересня 2017 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися