«Укроборонпром» презентував новий високоточний снаряд
Україна

«Укроборонпром» презентував новий високоточний снаряд

14 жовтня 2017, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

На міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2017», яка тривала з 10 по 13 жовтня у Києві, ДК «Укроборонпром» продемонстрував передові досягнення оборонно-промислового комплексу України. Серед них високоточний снаряд «Карасук». Його розробку проводить Державне підприємство Науково-виробничий комплекс «Прогрес». «Карасук» є зразком «розумної зброї», яка забезпечує максимальну вірогідність знищення цілі першим пострілом на дальності до 12 кілометрів. Завдяки використанню напівактивного лазерного наведення, досягається максимальна точність влучання на всьому діапазоні дистанції пострілу. Для наведення «Карасука» на ціль можливо використовувати лазерні цілевказівники-далекоміри, як наземні, так і встановлені на безпілотні літальні апарати. Завдяки цьому можливо забезпечити ефективне знищення навіть захищених центрів керування та зв‘язку, мостів, переправ, опорних пунктів, артилерію противника та інші цілі.

Використовувати снаряд можна з артилерійських систем калібру 122-мм, в тому числі гармат Д-30 та самохідних артилерійських установок 2С1.

«Використання «розумного» високоточного снаряду дозволяє зекономити час та вартість виконання бойової задачі, зменшити втрати. А в умовах сучасних бойових дій та контрбатарейної боротьби, використання високоточних снарядів дає рішучу перевагу над противником», – прокоментував Микола Клочко, головний конструктор НВК «Прогрес», начальник ЦКіПТБ «Точність».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися