За скручування спідометрів можуть ввести штраф
Україна

За скручування спідометрів можуть ввести штраф

18 жовтня 2017, 18:44
0
0
Сподобалось?
0

Інтернет рясніє оголошеннями на зразок: «Корекція спідометрів», «Скручуємо показники спідометра на сучасних автомобілях» абощо. Послугами таких «фахівців» переважно користуються ті, хто займається продажем потриманих авто. Однак скоро така діяльність може стати поза законом. МВС ініціює покарання за навмисне відмотування спідометра машин з пробігом. За це хочуть карати штрафом.

Керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповів про намір створити єдину базу автомобілів, яка дозволить покупцеві перевірити реальну історію купівлі авто. Використовуючи її, покупцеві не потрібно буде витрачатися на проведення дорогої діагностики, а вивчити таємниці автомобіля в онлайн-режимі. Головний сервісний центр МВС України вже почав збирати дані про реальний пробіг кожного автомобіля.

У автомобілів з пробігом в 100 тисяч кілометрів і 300 тисяч кілометрів абсолютно різна вартість і відмотування спідометра автоматично підвищує ціну авто на кілька тисяч доларів. Тому в МВС вважають, що подібні маніпуляції можна прирівнювати до шахрайства.

Послуга з історії автомобіля уже практично готова. Вона запрацює наступного року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися